Grillsäsongen är här!

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Äntligen har det blivit dags att flytta ut matlagningen och lägga något gott på grillen. Vad du lägger på grillen är en smaksak. Kött, fisk, grönsaker eller frukt – allt blir liksom godare på grillen! Tillbehören har också sin givna plats. Röror, såser och sallader kompletterar sommarköket. Här har vi samlat några goda tips på några goda grillade rätter.

Marinerade grillade grönsaker  – läckert att lägga på grillen. Vi vänder dem i Kloka rapsstekolja så fastnar de inte och får fin färg. Grillade grönsaker är gott som tillbehör till kött och fisk, men kan också vara huvudrätten på middagsbordet.
Ett enkelt sätt att tillaga lax på grillen är att trä upp kuber på ett spett. Gärna tillsammans med några grönsaker som passar bra till, som tomat, lök och paprika. Tänd grillen, koka färskpotatis och bjud på en god sås, så är middagen snart klar att servera!
Grillad kyckling är mångas favorit. Vi gör det enkelt och penslar med Kloka rapsstekolja med smörsmak och kryddar med chili och vitlök. En fräsch grekisk sallad med fetaost, gurka, tomat och oliver samt tzatziki passar bra till.
Fläskytterfilén är tacksam att grilla. Vi späckar den med vitlök och lägger den i en härlig marinad med Kloka rapsstekolja, soja och ännu mera vitlök.
Entrecôte är en härlig klassiker i grillsammanhang. Pensla med Kloka stekolja och grilla först på hög värme så att du får en fin stekyta. Därefter grillar du på indirekt värme för lagom genomstekning så blir resultatet perfekt.

Kloka rapsolja – perfekt till grillat och såser

Några utvalda såser och marinader som passar till grillat

Sas Marinad Barbeque Grillmarinad
Gör din egen grillolja och slipp alla tillsatser i den köpta. Det är lätt och blir väldigt gott! Det enda du behöver är Kloka…
Sas Kall Bearnaise
Kall béarnaisesås är ett populärt tillbehör till grillat. Det finns nästan ingen sås som är enklare att göra själv. Du blandar bara äggula med…
Sas Aioli Vitlök
Kan du göra majonnäs, så kan du göra aioli! Det är bara att tillsätta pressad vitlök så är såsen klar. Många vågar inte göra…
Sas Ortolja Olja Orter Chili Vitlok Rosmarin
Det är något visst med att göra egen smaksatt olja. Ringla den över pizzan eller pastan, doppa en bit bröd i den eller ha…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages