Nyhet i Sverige! O.J. Beer

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Premiär för ett nytt ölmärke i Sverige! Nu finns O.J. Pilsener, en belgisk ljus premiumpilsner, och O.J. Blanche på Systembolaget. 

Belgien är vida känt för sin härliga ölkultur. Det finns över 1.000 olika sorters öl, alla med sin speciella karaktär. Nu finns två sorter från O.J. Beer i Sverige, en serie med olika ölstilar som bryggs på det välkända premiumbryggeriet Martens.

Vad är O.J. Beer?

O.J. Beer är en ny smakupplevelse som inspirerats av en av världens starkaste män, den belgiskfödde Odo Joost, eller O.J. som han är mer känd som. Det finns flera sorter, varav två nu kan köpas på Systembolaget i Sverige.


Var bryggs O.J.Pilsener?

Ölet bryggs på det belgiska premiumbryggeriet Martens, känt för sin satsning på den senaste och mest moderna bryggtekniken.

Vilka sorter finns i Sverige?

I Sverige finns två sorter att köpa eller beställa på Systembolaget. O.J. Pilsener är en ljus och frisk lageröl som passar till ljust kött eller vegetariskt. O.J. Blanche är ett friskt och kryddigt veteöl som är perfekt till fisk, skaldjur och sushi.


O.J. Pilsener

OJ Pilsener, nr 1022, 330 ml, 5%, 12:50 kr.
Ljus och frisk lageröl från Belgien. Ölet är bryggt enligt de tyska renhetslagarna med enbart vatten, kornmalt och humle. 
Smak: Tydlig maltsmak med inslag av aprikos, örter och citrus.
Färg: Klar och guldfärgad. 
Passar till: Som sällskapsdryck, men också till ljust kött och vegetariskt. Varför inte till en grillad hamburgare eller en matig kycklingsallad.

Pris: 12:50 kr


O.J. Blanche

OJ Blanche, nr 1245, 500 ml, 5%, 19:90 kr (+pant). Friskt och kryddigt veteöl från Belgien, så kallat witbier.
Smak: Mild, söt och lite syrlig med inslag av citrus och koriander.
Färg: Ljusgult, lite grumligt.
Passar till: Milda rätter med krämiga och salta tillbehör som torskrygg med vitvinssås eller Belgiens paradrätt Moules frites, musslor med pommes frites. Även bra till sushi och andra asiatiska rätter.

Pris: 19:90 kr (+pant)

Vilka priser har O.J. vunnit?

Vid World Beer Awards 2021 vann O.J. Beer silver för O.J. Blanche och brons för O.J. Pilsener.


Vem är O.J.?

Namnet är inspirerat av en av världens starkaste män – belgaren Odo Joost, eller O.J som han är mer känd som. 

Läs mer:

O.J. Beer

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages