fbpx
Ol Ale Abbaye D'aulne Triple Christmas Beer 9
Ol Ale Abbaye D'aulne Triple Christmas Beer 9
Ol Ale Abbaye D'aulne Triple Christmas Beer 9
Abbaye Logo

Abbaye d´Aulne Triple Ale Christmas

Art.nr: 11293

Abbaye d´Aulne är ett av 23 erkända belgiska klosteröl. Julölet från Abbaye d´Aulne är en triple ale i belgisk stil som får även jäsa även en andra gång i flaskan. Det bärnstensfärgade ölet är fylligt, friskt och beskt med lite sötma. Doft och smak med inslag av fruktkaka, aprikosmarmelad, pomerans, ljus sirap och nötter. Abbaye d´Aulne Triple Ale Christmas passar perfekt till julens mustiga maträtter eller att avnjutas i favoritfåtöljen framför brasan.

Producent
Abbaye d´Aulne
Land
Belgien
Färg
Bärnstensfärgad
Volym
330 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
25,90 kr
Alkoholhalt
9 % vol
Malt
Pale Ale, Munich och Cara
Humle
Saaz, lagrad ett år.

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Nyanserad doft och smak med sötma, inslag av fruktkaka, aprikosmarmelad, pomerans, ljus sirap och nötter.
Passar till
Som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött.
Öltyp
Ale, triple ale

Abbaye d´Aulne

Belgiskt klosteröl.

Abbaye d´Aulne är ett av totalt 23 erkända belgiska klosteröl.

Klosteröl med tradition

Bryggeriet ligger i regionen Vallonien i Belgien. Här bryggde Cisterciensermunkar öl redan under medeltiden. Bryggtraditionen pågick fram till 1849. Först 1950, alltså hundra år senare, startades bryggeriet igen. I dag bryggs klassiska belgiska specialöl enligt den gamla klostertraditionen med överjäst öl som får efterjäsa i flaskan.

Mer om Abbaye d´Aulne

Abbaye d´Aulne är ett av totalt 23 erkända belgiska klosteröl. Bryggeriet ligger i regionen Vallonien i Belgien. Här bryggde Cisterciensermunkar öl redan under medeltiden. Bryggtraditionen pågick fram till 1849. Först 1950, alltså hundra år senare, startades bryggeriet igen. I dag bryggs klassiska belgiska specialöl enligt den gamla klostertraditionen med överjäst öl som får efterjäsa i flaskan. Klostret grundades år 657 av munken Landelin av Crespin. Det startade som ett benedektinerkloster men 1147 tog cistercienserorden över. Under klostertiden livnärde klostret ungefär 1000 personer. Då serverades starka öl som blonde, brune och triple endast vid särskilda tillfällen. 1794 förstördes klostret av franska revolutionärer. 1850 dog den sista munken, klostret övergavs och blev ett sjukhem. 2006 blev det ett historiskt monument i Vallonien.

Historisk plats i Vallonien

Klostret grundades år 657 av munken Landelin av Crespin. Det startade som ett benedektinerkloster men 1147 tog cistercienserorden över. Under klostertiden livnärde klostret ungefär 1000 personer. Då serverades starka öl som blonde, brune och triple endast vid särskilda tillfällen. 1794 förstördes klostret av franska revolutionärer. 1850 dog den sista munken, klostret övergavs och blev ett sjukhem. 2006 blev det ett historiskt monument i Vallonien.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.