Dessertvin Dessert De Luxe Alkoholfri
Dessertvin Dessert De Luxe Alkoholfri
Dessertvin Dessert De Luxe Alkoholfri
Öspab Njutningfrånskåne

Dessert de Luxe

Art.nr: 1955

Alkoholfri äppellikör av sorten Aroma med mörk, gyllengul färg och en intensiv och nyanserad doft av äpple, apelsinmarmelad och kanel. Dessert de Luxe passar perfekt till desserter av äpple eller choklad. Äpplena till Dessert de Luxe äppellikör kommer från Östra Sönnarslövs odlingar vid Maltesholms slott i Skåne.

Producent
Öspab
Land
Sverige
Årgång
Volym
350 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
49 kr
Alkoholhalt
0 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt.
Druva
Äpplen av sorten Aroma
Distrikt
Östra Sönnarslöv i Skåne

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Äpplena pressas och musten filtreras. Efter detta sätts musten under tryck på omkring 40 bar och 30 till 40 procent vatten tas bort. Detta medför att dryckens sötma och fyllighet ökar i koncentration.
Doft/Smak
Friskt och fruktigt med nyanserad doft med inslag av röda äpplen, apelsinmarmelad och kanel.
Passar till
Serveras vid ca 8-10 °C som alkoholfritt alternativ till dessertvin, eller vid andra festliga tillfällen.

Öspab

Bara ren äppelmust från Skåne.

ÖSPAB står för Östra Sönnarslövs plantskola. Här, på en kalkklippa intill Linderödsåsens sluttningar vid Maltesholms slott, har man odlat frukt i hundratals år.

Ren äppelmust

År 2008 byggdes ett av Europas mest moderna musterier. Här tillverkas en gammaldags, kallpressad äppelmust helt utan tillsatser – bara hundra procent äpple. Äpplena odlas under Svenskt Sigill. Det är ett kvalitetsmärke som garanterar att varan som bär märket har producerats på svenska kontrollerade odlingar. Denna kontroll sker genom ett fristående företag och innebär bland annat höga krav på säkra livsmedel och miljöansvar.

Mer om Öspab

ÖSPAB står för Östra Sönnarslövs plantskola. Här, på en kalkklippa intill Linderödsåsens sluttningar vid Maltesholms slott, har man odlat frukt i hundratals år. Äpplena från denna trakt har alltid varit kända för sin fina färg och goda arom. Öspab har odlat äpplen i över 50 år. I dag omfattar odlingen cirka 150.000 träd på 100 hektar. År 2008 byggdes ett av Europas mest moderna musterier. Här tillverkas en gammaldags, kallpressad äppelmust helt utan tillsatser – bara hundra procent äpple. Äpplena odlas under Svenskt Sigill. Det är ett kvalitetsmärke som garanterar att varan som bär märket har producerats på svenska kontrollerade odlingar. Denna kontroll sker genom ett fristående företag och innebär bland annat höga krav på säkra livsmedel och miljöansvar.

Linderödsåsen

Här, på en kalkklippa intill Linderödsåsens sluttningar vid Maltesholms slott, har man odlat frukt i hundratals år. Äpplena från denna trakt har alltid varit kända för sin fina färg och goda arom. Öspab har odlat äpplen i över 50 år. I dag omfattar odlingen cirka 150.000 träd på 100 hektar.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages