Ol Vete Die Bio Weisse Alkoholfri Glutenfri
at-022-09
Ol Vete Die Bio Weisse Alkoholfri Glutenfri
Ol Vete Die Bio Weisse Alkoholfri Glutenfri
at-022-09
Image

Die Bio Weisse alkoholfritt

Art.nr: 1902

Nu finns det äntligen ett riktigt gott veteöl som är glutenfritt. Det här ölet från Österrikes äldsta veteölsbryggeri är dessutom både alkoholfritt och ekologiskt. Med sin fruktiga smak med inslag av ljust bröd, aprikos och citrus är Die Bio Weisse ett utmärkt komplement till rätter av fisk eller till ljust kött, gärna med asiatiska inslag.

Producent
Die Weisse
Land
Österrike
Färg
Bärnstensfärgat
Volym
330 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
20,90 kr
Alkoholhalt
Max 0,4 % vol
Malt
Pilsner- och caramalt
Humle
Spalter Select
Specialinformation
Glutenfritt veteöl. Man utgår från veteöl av hög kvalitet och tillsätter enzymer som bryter ner glutenet i ölet. På så sätt behåller man den fina smaken av äkta veteöl.

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos och citrus.
Passar till
Rätter av fisk, eller till ljust kött, gärna med asiatiska inslag, eller som sällskapsdryck.
Öltyp
Veteöl, ofiltrerat.

Relaterat

at-002-009
Nu finns det äntligen ett riktigt gott veteöl som är glutenfritt. Det här ölet är des…

Die Weisse – Salzburger Weissbierbrauerei

Österrikes äldsta veteölsbryggeri.

Die Weisse i Salzburg är Österrikes äldsta veteölsbryggeri. Det grundades 1901 av den tyskfödde bryggaren Adelbert Behr.

Känslan av mikrobryggeri

Die Weisse bryggs fortfarande enligt det gamla ursprungsreceptet. 1987 köptes det lilla hantverksbryggeriet av Hans George Gmachl, far till dagens bryggmästare Felix Gmachl. Familjen har investerat mycket för att möta dagens kvalitetskrav men har samtidigt lyckats behålla känslan av ett mikrobryggeri.

Mer om Die Weisse – Salzburger Weissbierbrauerei

Die Weisse i Salzburg är Österrikes äldsta veteölsbryggeri. Det grundades 1901 av den tyskfödde bryggaren Adelbert Behr. Die Weisse bryggs fortfarande enligt det gamla ursprungsreceptet. 1987 köptes det lilla hantverksbryggeriet av Hans George Gmachl, far till dagens bryggmästare Felix Gmachl. Familjen har investerat mycket för att möta dagens kvalitetskrav men har samtidigt lyckats behålla känslan av ett mikrobryggeri. I början av 1900-talet fanns det omkring 50 bryggerier i Salzburg som alla producerade kraftiga lageröl, eller Bock. Die Weisse blev först i Salzburg och hela Österrike med att börja brygga veteöl. Ett ljusare, lättare och överjäst öl, bärnstensfärgat med mycket fina bubblor, fast skum och en underbart fruktig arom.

Först med veteöl i Österrike

I början av 1900-talet fanns det omkring 50 bryggerier i Salzburg som alla producerade kraftiga lageröl, eller Bock. Die Weisse blev först i Salzburg och hela Österrike med att börja brygga veteöl. Ett ljusare, lättare och överjäst öl, bärnstensfärgat med mycket fina bubblor, fast skum och en underbart fruktig arom. Bryggeriet ligger mitt i musik- och kulturstaden Salzburg, känd bland annat för att vara Mozarts födelseort och platsen där filmen Sound of Music spelades in.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages