fbpx
Vitt Vin Jamek Ried Liebenberg Grüner Veltliner Smaragd 2012
Vitt Vin Jamek Ried Liebenberg Grüner Veltliner Smaragd 2012
Vitt Vin Jamek Ried Liebenberg Grüner Veltliner Smaragd 2012
Image

Jamek Ried Liebenberg Grüner Veltliner Smaragd 2012

Art.nr: 71781

Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, aromrik med hög syra, inslag av gula plommon, päron, kryddor, mineraler och en svag örtighet. Nyanserad och strukturerat torr. Druvorna har plockats för hand på Ried Liebenbergs terrasserade odlingar längs Donau i Weissenkirchen i DAC-området Wachau utanför Wien. Serveras vid cirka 8-10 °C som apéritif eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Producent
Weingut Jamek
Land
Österrike
Årgång
2012
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
319 kr
Alkoholhalt
13,5 % % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt
Druva
Grüner veltliner
Distrikt
Weissenkirchen i DAC-området Wachau.

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Druvorna är till största delen handplockade. Långsam jäsning sker i ståltank under tempererade förhållanden. Därefter lagras vinerna i stora ekfat innan buteljering.
Doft/Smak
Nyanserat och strukturerat torr. Hög syra, inslag av gula plommon, päronkaraktär, kryddig, mineraler, svag örtighet, aromrik.
Passar till
Serveras vid cirka 8-10 °C som apéritif eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Relaterade produkter

Grüner veltliner med frisk och fruktig smak med gröna äpplen, örter, stenfrukter o…
Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, toner av gröna äpplen, vitpeppar, apr…

Weingut Jamek

Kvalitetsviner i hjärtat av Wachau.

1912 grundades Weingut Jamek i Wachau i Österrike. I dag drivs vingården av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia.

Handskördade druvor

Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Mer om Weingut Jamek

Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Vingården ligger på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här i Wachau produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Wachau

Weingut Jamek ligger vackert belägen på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av DAC-området Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.