fbpx
Vitt Vin Waldschütz Grüner Veltliner Aturo Kamptal DAC Reserve 2011
Vitt Vin Waldschütz Grüner Veltliner Aturo Kamptal DAC Reserve 2011
Vitt Vin Waldschütz Grüner Veltliner Aturo Kamptal DAC Reserve 2011
Image

Waldschütz Grüner Veltliner Aturo 2011

Art.nr: 79219

Grüner veltliner med doft av citrusfrukter, päron och inslag av kryddor. Frisk, torr, nyanserad, fruktig smak med inslag av päron, mineral, honung, persika, kryddor och citrus. Druvorna från DAC-området Kamptal i Österrike plockas kyliga dagar och pressas sedan snabbt efter skörden. Ett vin som med fördel kan lagras och serveras vid 8-10°C till rätter av fisk, skaldjur, fågel och pasta.

Producent
Waldschütz
Land
Österrike
Årgång
2011
Volym
750 ml
Förpackning
Välj förpackning
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
98 kr
Alkoholhalt
11 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt
Druva
Grüner veltliner
Distrikt
DAC-området Kamptal.

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Druvorna plockas alltid kyliga dagar och pressas sedan snabbt efter skörd. Därefter pressas de under lågt tryck och jäses sedan långsamt, upp till 5 veckor. Vinet kan med förmån lagras.
Doft/Smak
Doft av citrusfrukter, päron och inslag av kryddor. Torr, nyanserad, fruktig smak med inslag av päron, mineral, honung, persika, kryddor och citrus.
Passar till
Serveras vid cirka 8-10°C till rätter av fisk, skaldjur, fågel och pasta.

Relaterade produkter

Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, aromrik med hög syra, inslag av gula pl…
Vit oekad Chardonnay med en komplex doft som blandar citrus, lime och melon.…

Waldschütz

Kvalitetsvin från en spännande region i Österrike.

Vingården Waldschütz ligger i regionen Kamptal i Österrike. Den drivs sedan 1990-talet av Reinhard Waldschütz och sonen Markus.

Fjärde generationen

Familjen Waldschutz odlar druvor av sorterna grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern. Skörden sker 2-3 gånger om året. Druvorna skördas på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vita viner lagras klassiskt i ståltankar medan de röda får mogna på träfat. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner från Waldschutz 91-93 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

Mer om Waldschütz

Waldschütz ligger i byn i Elsarn im Straßertal i regionen Kamptal, åtta mil norr om Wien i Österrike. Här består jorden av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna, men även av sandig och kalkfri lera samt vissa jordar med kristallint skiffer. På vissa höjder bildas ett speciellt mikroklimat som gör så att temperaturen växlar vilket ger druvorna mycket aromatiska ämnen. Vingården drivs sedan 1990-talet av Reinhard Waldschütz. I dag finns även sonen Markus med i bilden. Druvorna som odlas är grüner veltliner, riesling och sauvignon blanc. Stockarna beskärs lågt på vintern och ser till att få stor lövmassa vilket ger fler mogna druvor. Skörden sker 2-3 gånger om året. Druvorna skördas på svala dagar, pressas med lite tryck och bearbetas snabbt. En kontrollerad och långsam jäsning följer, innan vita viner lagras klassiskt i ståltankar medan de röda får mogna i trätunnor. I den välrenommerade Falstaffguiden uppnår flera viner 91-93 av 100 poäng. 2018 vann Waldschütz en guldmedalj och två brons i International Wine Challenge London.

Kamptal

Waldschütz ligger i byn i Elsarn im Straßertal i regionen Kamptal, åtta mil norr om Wien i Österrike. Här består jorden av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna, men även av sandig och kalkfri lera samt vissa jordar med kristallint skiffer. På vissa höjder bildas ett speciellt mikroklimat som gör så att temperaturen växlar vilket ger druvorna mycket aromatiska ämnen.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.