fbpx
Vitt Vin WG Wine Gourmet Grüner Veltliner Organic
Vitt Vin WG Wine Gourmet Grüner Veltliner Organic
Vitt Vin WG Wine Gourmet Grüner Veltliner Organic
Domäne Baumgartner Logo

WG Grüner Veltliner Organic 2019

Art.nr: 2945

Grüner veltliner med fruktig och ungdomlig smak med inslag av päron, vitpeppar, honungsmelon, örter och citrusskal från Weinviertel i Niederösterreich i Österrike. Vinet kommer i en praktisk 2-liters bag-in-box och passar till rätter av fisk eller ljust kött.

Producent
Baumgartner
Land
Österrike
Årgång
2019
Volym
2000 ml
Förpackning
Bag-in-box
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
216 kr
Alkoholhalt
12 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt.
Druva
Grüner veltliner
Distrikt
Weinviertel, Niederösterreich

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Klassisk kontrollerad kalljäsning i ståltank.
Doft/Smak
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, vitpeppar, honungsmelon, örter och citrusskal.
Passar till
Serveras vid 10 °C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött. Speciellt lämpligt för asiatiska rätter såsom kyckling och wok.

Relaterade produkter

Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, toner av gröna äpplen, vitpeppar, apr…
Grüner veltliner med frisk och fruktig smak med gröna äpplen, örter, stenfrukter o…
Grüner veltliner med inslag av torkade örter, gula äpplen, torrt och med en viss min…

Baumgartner

Österrikes största vingård

Domäne Baumgartner grundades 1725. Det är Österrikes största vingård med sina 195 hektar. I dag drivs vingården av elfte generationen Baumgartner.

Vingård med fina priser

Druvorna som odlas på Domäne Baumgartner är främst Grüner Veltliner, Chardonnay och Blauer Zweigelt. Vingården har tilldelats flera viktiga priser i internationella vintävlingar, bland de senaste dubbel guldmedalj, guld samt silver vid prestigefyllda New York Wine Competition 2019. Baumgartner blev även då utsett till Austria Winery of the Year.

Mer om Baumgartner

Domäne Baumgartner grundades 1725. Det är idag en av Österrikes största vingårdar med sina 195 hektar, till viss del odlad enligt ekologiska riktlinjer. Tankvolymen uppgår till cirka 15 miljoner liter och man har kapacitet att bearbeta 12 miljoner kilo druvor och fylla hela 6 000 flaskor per timme. I dag drivs vingården av elfte generationen Baumgartner. Druvorna som odlas på Domäne Baumgartner är främst Grüner Veltliner, Chardonnay och Blauer Zweigelt. Vingården har tilldelats flera viktiga priser i internationella vintävlingar, bland de senaste dubbel guldmedalj, guld samt silver vid prestigefyllda New York Wine Competition 2019. Baumgartner blev även då utsett till Austria Winery of the Year.

Weinviertel

Vingården ligger i byn Untermarkersdorf i vindistriktet Weinviertel i regionen Niederösterreich inte långt från Wien nära den tjeckiska gränsen. Jordmånen består av lera och lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Området är soligt vilket gör vinerna fruktdrivna.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.