Perfekta pannkakor

/5

Ingredienser

2
ägg
3 dl
mjölk
0,5 dl
1,5 dl
vetemjöl
0,5 tsk
salt
Ev. 1 tsk
strösocker
  • 2

    ägg

  • 3 dl

    mjölk

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1,5 dl

    vetemjöl

  • 0,5 tsk

    salt

  • Ev. 1 tsk

    strösocker

  • Kloka rapstekolja med smörsmak till stekning

Perfekta pannkakor

Visst är det gott med pannkakor! Med det här grundreceptet blir pannkakorna perfekta varje gång. Vi använder Kloka rapsstekolja med smörsmak både i smeten och till stekning. Då stänker det mindre och pannkakorna blir gyllene och fina. Rapsolja har av naturen en hälsosam balans mellan de viktigaste fetterna. En bra ersättare till vanligt smör!

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen i en bunke med hälften av mjölken samt rapsoljan.
  2. Rör ner mjöl och salt samt socker om du vill. Tillsätt mjölken efter hand och vispa slätt till en lös smet.
  3. Låt smeten vila några minuter, då sväller mjölet och det blir lättare att steka.
  4. Häll 1-2 tsk rapsolja i en stekpanna och låt den bli varm. Häll ner lagom mycket smet och stek pannkakorna gyllene på båda sidor. Fortsätt på samma sätt tills smeten är slut.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…