Om oss

Välkommen till HEBA:s värld av mat och drycker!

Vi är ett familjeföretag med rötterna i Österrike. 1985 började vi handla med mat och dryck därifrån. Än i dag är produkter från Österrike en stor passion, även om sortimentet nu utökats med många andra utvalda varumärken från resten av Europa och världen. Denna passion har gett oss en fantastisk framgång, där vi har kunnat leverera mat och dryck till Sverige och Norden under många år. HEBA Food & Beverages är en expertpartner med många års erfarenhet.

Vårt sortiment innehåller ca 70 artiklar i sju olika produktkategorier som finns på Systembolaget och i livsmedelsbutiker runt om i Sverige. Vi levererar också mat och dryck till Finland, Norge och Danmark.

 About us (eng) >>

Våra produkter

Välkända varumärken från Europas alla hörn

VIN OCH ÖL

HEBA importerar vin, öl och sprit från hela världen och arbetar nära många välkända vingårdar och bryggerier. Vi har specialiserat oss på viner från Österrike och öl från några av de mest välsedda hantverksbryggarna i Europa.

MAT OCH DRYCK

Mat och dryck importeras från alla hörn i Europa, som glutenfri pasta, olivolja och iste. Vissa av våra produkter produceras i Sverige. HEBA har några egna välkända svenska varumärken i sin portfölj som Kloka (rapsolja) och Tropic Dream (exotiska fruktdrycker och alkoholfria drinkar).

Våra samarbetspartners

SÄLJTEAM

För att kunna erbjuda en effektiv och professionell service till alla livsmedelskunder liksom för att skapa synlighet i butikshyllorna, har HEBA ett nätverk av säljpartners i Norden. I Sverige är det Tredo, ett 15 personer starkt säljteam, som når butiker som svarar för ca 90 procent av dagligvaruhandelns omsättning. I Danmark samarbetar vi med säljteamet A-brands. Vi samarbetar också med säljteam i Norge och Finland.

BRANCH

Vi är medlemmar av sprit- och vinleverantörsföreningen, SVL. Vi har också ett engagemang i Dryckesbranschens Klimatinitiativ – ett samarbete mellan SVL, Systembolaget och Sveriges Bryggerierför att vara med och bidra till en minskad klimatpåverkan i dryckesbranschen.

CERTIFIERINGAR

HEBA Food & Beverages är EKO-certifierade. I ekologisk odling får varken konstgödsel eller sytetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel användas. Djurhållningen ska bedrivas ekologiskt och i ekologisk produktion får inte genetiskt modifierade organismer användas.

Vissa av våra produkter har också genomgått KRAV-certifiering. Det innebär att maten är ekologiskt producerad, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. Dessutom bidrar KRAV-märkt mat till biologisk mångfald, minskad klimatpåverkan, god djurvälfärd, skydd för miljö och hälsa och bättre arbetsvillkor för anställda.

Gör det enkelt att välja svenskt – titta efter ”Från Sverige”-märket. Märket betyder att produkten är odlad i Sverige, född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

Läs mer här om vår miljöpolicy och hållbarhetsarbete >>

HEBA Food & Beverages

Vill du veta mer?

Vårt huvudkontor ligger naturskönt i Blekinge i södra Sverige. Välkommen om du har vägarna förbi!

Om du vill veta mer om HEBA Food & Beverages och våra produkter, kontakta
sälj- och marknadschef Christian Mahrle på 070-866 72 39 eller christian@heba.se.

Om du vill sälja varor till oss eller har frågor om ekonomi, kontakta ekonomi- och inköpschef Richard Mahrle på 070-824 28 50 eller richard@heba.se.

Vi finns här.

Vi levererar mat och dryck på den nordiska marknaden sedan 1985.

Vi finns på den svenska och nordiska marknaden sedan 1985. Huvudkontoret ligger i Ronneby. Lager finns i Lessebo och i Haninge. Våra produkter finns även i livsmedelshandeln i Danmark, på Vinmonopolet i Norge och på Alko i Finland.