Sockerkaka med rapsolja

/5

Ingredienser

2
ägg
2 dl
socker
3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
0,5 dl
1 dl
mjölk
  • 2

    ägg

  • 2 dl

    socker

  • 3 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1 dl

    mjölk

Till formen

  • 1 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 3 45msk

    ströbröd

1 msk
3 45msk
ströbröd

Sockerkaka med rapsolja

Sockerkakan blir extra saftig och god med rapsolja i smeten. Vi använder Kloka rapsstekolja med smörsmak, en bra variant för den som inte kan eller vill äta vanligt smör men ändå vill ha den goda smaken.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer ca 12 dl.
  2. Vispa äggen och sockret pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
  4. Tillsätt rapsolja och mjölk. Rör tills smeten är jämn och smet.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  6. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett fat och låt kallna helt under formen så blir den saftig och fin.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…