Rapsstekolja KLOKA 1 Liter
Rapsstekolja KLOKA 1 Liter
Rapsstekolja KLOKA 1 Liter

Kloka Rapsstekolja naturell 1 liter

Art.nr: 27310

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och ger en fin stekyta. Bra också till dressingar, grilloljor, såser och bakning mm. Bra ersättare för smält smör. Rapsolja är den moderna oljan från växtriket med högt innehåll av omättat fett och rik på omega 3-fettsyror. Omskakas före användning. Naturligt grumlig. Stektemperatur: Medelhög värme. Förvaras svalt. Tillverkad i Sverige.

Producent
KLOKA RAPSOLJA
Land
Sverige
Volym
1 liter
Förpackning
Plastflaska
Varumärke
Kloka

Varmpressad svensk rapsolja, antioxidant (solroslecitin), färgämne (betakaroten).

Energi | 3 700 kJ/900 kcal
Fett |100 g
Varav mättat fett | 7 g
enkelomättat fett | 63 g
fleromättat fett | 30 g
Kolhydrater | 0 g
Varav sockerarter | 0 g
Protein | 0 g
Vitamin E | 28 g (233% RDI)
Omega 3 | 10g/100g

Kedja | artikelnummer
ICA | 117248
Citygross | 101502382

Passar till

Stekning, dressing, grillolja, såser, bakning. Rapsstekoljan har unika egenskaper som gör att det stänker mindre och ger en fin stekyta.

Specialinformation

Från Sverige-märket används på råvaror, livsmedel och växter som är producerade i Sverige. Märket betyder att produkten är odlad i Sverige, född och uppfödd i Sverige, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

Matfett med Nyckelhålet innehåller mer av nyttigt, omättat fett och mindre av onyttigt, mättat fett.

Rapsolja innehåller över 90 procent hälsosamt, omättat fett, vilket är mer än andra vanliga matoljor. Rapsolja är fritt från kolesterol och transfetter.

Relaterade produkter

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Inspiration

Kloka Rapsfalt Flicka Vit Klanning
KLOKA rapsolja produceras i Sverige av svenskodlad raps. Rapsolja är ett nyttigt omättat fett som vi kan äta mer av. Den varmpressade rapsoljan är…

Kloka

Rapsolja från Sverige

KLOKA rapsoljor produceras i Sverige exklusivt för HEBA Food & Beverages AB.

Hälsosamt val

Rapsolja innehåller över 90 procent hälsosamt, omättat fett, vilket är mer än andra vanliga matoljor. Rapsolja är fritt från kolesterol och transfetter.

Mer om Kloka

Rapsstekolja som inte stänker
Slipp stänk och kladd vid spisen med den omtyckta rapsstekoljan från KLOKA. Rapsstekoljan har unika stekegenskaper som gör att den stänker mindre och ger en fin stekyta. Finns både naturell och med smörsmak. Bra också till dressingar, grilloljor, såser och bakning.

Neutral rapsolja som förhöjer andra smaker
KLOKA neutral rapsolja är en varmpressad olja utan smak som förhöjer smaken av övriga ingredienser. Lämpar sig för marinader, dressingar och bakning. Rapsen till den KRAV-märkta neutrala rapsoljan har valts ut från de bästa ekologiska odlingarna i Sverige.

Kallpressad rapsolja med mycket smak
KLOKA ekologisk och KRAV-märkt kallpressad rapsolja är god i sallader, marinader och som smaksättare. En smakrik olja passar bra till såser, röror, marinader och att ringla över salladen eller pizzan. Passar lika bra till varm som kall matlagning.

Svensk produktion

KLOKA rapsoljor produceras i Sverige för Heba Food & Beverages AB. Rapsen väljs ut från de bästa odlingarna i Sverige. I mitten av maj blommar rapsfälten härligt gula. I augusti är det dags för tröskning. Sedan får fröna torka och allt ogräs rensas bort. Därefter pressas fröna till nyttig, svensk rapsolja.