Die Weisse

Österrikes äldsta veteölsbryggeri.

Die Weisse i Salzburg är Österrikes äldsta veteölsbryggeri. Det grundades 1901 av den tyskfödde bryggaren Adelbert Behr.

Känslan av mikrobryggeri

Die Weisse bryggs fortfarande enligt det gamla ursprungsreceptet. 1987 köptes det lilla hantverksbryggeriet av Hans George Gmachl, far till dagens bryggmästare Felix Gmachl. Familjen har investerat mycket för att möta dagens kvalitetskrav men har samtidigt lyckats behålla känslan av ett mikrobryggeri.

Mer om Die Weisse – Salzburger Weissbierbrauerei

Die Weisse i Salzburg är Österrikes äldsta veteölsbryggeri. Det grundades 1901 av den tyskfödde bryggaren Adelbert Behr. Die Weisse bryggs fortfarande enligt det gamla ursprungsreceptet. 1987 köptes det lilla hantverksbryggeriet av Hans George Gmachl, far till dagens bryggmästare Felix Gmachl. Familjen har investerat mycket för att möta dagens kvalitetskrav men har samtidigt lyckats behålla känslan av ett mikrobryggeri. I början av 1900-talet fanns det omkring 50 bryggerier i Salzburg som alla producerade kraftiga lageröl, eller Bock. Die Weisse blev först i Salzburg och hela Österrike med att börja brygga veteöl. Ett ljusare, lättare och överjäst öl, bärnstensfärgat med mycket fina bubblor, fast skum och en underbart fruktig arom.

Först med veteöl i Österrike

I början av 1900-talet fanns det omkring 50 bryggerier i Salzburg som alla producerade kraftiga lageröl, eller Bock. Die Weisse blev först i Salzburg och hela Österrike med att börja brygga veteöl. Ett ljusare, lättare och överjäst öl, bärnstensfärgat med mycket fina bubblor, fast skum och en underbart fruktig arom. Bryggeriet ligger mitt i musik- och kulturstaden Salzburg, känd bland annat för att vara Mozarts födelseort och platsen där filmen Sound of Music spelades in.

Populära produkter från Die Weisse

at-002-009
Nu finns det äntligen ett riktigt gott veteöl som är glutenfritt. Det här ölet är des…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages