Egger

Egger brygger med passion, kvalitet och teknisk perfektion.

Egger har sitt ursprung i det anrika bryggeriet Gwercher som grundades 1675 i österrikiska Kufstein. I början av 1800-talet köptes det av familjen Egger.

Modernt bryggeri

1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i Unterradlberg i St. Pölten, 80 kilometer väster om Wien. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är det ett toppmodernt bryggeri med en hållbar inriktning.

Mer om Privatbrauerei Fritz Egger

1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i Unterradlberg i St. Pölten, 80 kilometer väster om Wien. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är det ett toppmodernt bryggeri med en hållbar inriktning. Dagens bryggeri har rötterna i 1600-talet. Redan 1675 omnämns bryggeriet Hans Gwercher i Kufstein för första gången. Bryggeriet kom i familjen Eggers ägo på 1800-talet. På Egger bryggs allt öl enligt den tyska renhetslagen från 1516. Det innebär att man endast använder humle, vatten och kornmalt.

Bryggeri med gamla anor

Dagens bryggeri har rötterna i 1600-talet. Redan 1675 omnämns bryggeriet Hans Gwercher i Kufstein för första gången. Bryggeriet kom i familjen Eggers ägo på 1800-talet. På Egger bryggs allt öl enligt den tyska renhetslagen från 1516. Det innebär att man endast använder humle, vatten och kornmalt.

Populära produkter från Egger

Egger Original är ett typiskt österrikiskt lageröl med fyllig smak och lätt humleb…