Egger

Egger brygger med passion, kvalitet och teknisk perfektion.

Egger har sitt ursprung i det anrika bryggeriet Gwercher som grundades 1675 i österrikiska Kufstein. I början av 1900-talet köptes det av familjen Egger.

Modernt bryggeri

1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i St. Pölten. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är Egger ett av Österrikes största privata bryggerier. Egger har utsetts till det bästa ölet elva år i rad (2010-2020) av det prestigefyllda tyska jordbruksförbundet DLG och har även fått guldmedalj. Sedan 2017 är all produktion klimatneutral. 99 procent nås med hjälp av det egna biomassakraftverket och en extern partner som tillför förnybar energi. Sista procenten kompenserar man genom ett klimatcertifikat där pengarna går till att bygga brunnar i Kenya.

Mer om Privatbrauerei Fritz Egger

Egger har sitt ursprung i det anrika bryggeriet Gwercher som grundades 1675 i österrikiska Kufstein. I början av 1900-talet köptes det av familjen Egger. 1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i St. Pölten. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är Egger ett av Österrikes största privata bryggerier. Egger har utsetts till det bästa ölet elva år i rad (2010-2020) av det prestigefyllda tyska jordbruksförbundet DLG och har även fått guldmedalj. Sedan 2017 är all produktion klimatneutral. 99 procent nås med hjälp av det egna biomassakraftverket och en extern partner som tillför förnybar energi. Sista procenten kompenserar man genom ett klimatcertifikat där pengarna går till att bygga brunnar i Kenya. Dagens bryggeri har rötterna i 1600-talet. Redan 1675 omnämns bryggeriet Hans Gwercher i Kufstein för första gången. Bryggeriet kom i familjen Eggers ägo på 1800-talet. I dag ligger bryggeriet Egger i St. Pölten i området Unterradlberg i Niederösterreich, cirka 6 mil väster om Österrikes huvudstad Wien.

Bryggeri med gamla anor

Dagens bryggeri har rötterna i 1600-talet. Redan 1675 omnämns bryggeriet Hans Gwercher i Kufstein för första gången. Bryggeriet kom i familjen Eggers ägo på 1800-talet. I dag ligger bryggeriet Egger i St. Pölten i området Unterradlberg i Niederösterreich, cirka 6 mil väster om Österrikes huvudstad Wien.

Populära produkter från Egger