Forstreiter

”Jag gör viner som jag själv tycker om".

Weingut Forstreiter har varit familjeägd sedan 1868. Meinhard Forstreiter tog över vingården 2001 och driver den nu med sin fru Isabella och sonen Daniel.

Hållbart och miljövänligt

I dag omfattar vingården 54 hektar. Till största delen odlas grüner veltliner men även en del riesling och zweigelt. Forstreiter använder avancerad teknik som gör det möjligt att bearbeta druvorna så lite som möjligt. Vinet pressas skonsamt utan onödiga pumpprocesser och får sedan jäsa temperaturkontrollerat. Därefter lagras det i ståltankar på den fina jästfällningen i cirka nio månader. Det resulterar i viner av hög kvalitet som genomgående får över 90 av 100 poäng i den kända Falstaff-guiden. Alla viner från Forstreiter produceras miljövänligt och hållbart under sigillet ”Sustainable Austria”, vilket innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning.

Mer om Forstreiter

Weingut Forstreiter har varit familjeägd sedan 1868. Meinhard Forstreiter tog över vingården 2001 och driver den nu med sin fru Isabella och sonen Daniel. I dag omfattar vingården 54 hektar. Till största delen odlas grüner veltliner men även en del riesling och zweigelt. Forstreiter använder avancerad teknik som gör det möjligt att bearbeta druvorna så lite som möjligt. Vinet pressas skonsamt utan onödiga pumpprocesser och får sedan jäsa temperaturkontrollerat. Därefter lagras det i ståltankar på den fina jästfällningen i cirka nio månader. Det resulterar i viner av hög kvalitet som genomgående får över 90 av 100 poäng i den kända Falstaff-guiden. Alla viner från Forstreiter produceras miljövänligt och hållbart under sigillet ”Sustainable Austria”, vilket innebär att vinet produceras på ett hållbart sätt, allt från odling och beredning till tappning.

Kremstal

Vingården Forstreiter ligger i Hollenburg vid floden Donau några mil nordväst om Österrikes huvudstad Wien. Här i DAC-området Kremstal är mikroklimatet gynnsamt och skyddar från frost. Jordmånen består av lössjord och det unika ”Hollenburg-konglomeratet” som består av alluvialgrus som pressats ihop sedan istiden. Det bildar en kalkrik jord som ger friska, fruktiga och aromatiska viner med mycket mineralitet och kryddighet.

Populära produkter från Forstreiter