Forstreiter

”Jag gör viner som jag själv tycker om".

Weingut Forstreiter i regionen Kremstal vid Donau i Österrike har varit familjeägd sedan 1868. Meinhard Forstreiter tog över vingården från sina föräldrar 2001.

Hållbart och miljövänligt

Vingåren är på 54 hektar. Mestadels odlas grüner veltliner, men även en del zweigelt och riesling. Odling och produktion sker miljövänligt och hållbart. Målet är att bearbeta druvorna så lite som möjligt. I Falstaff Wine Guide 2020/21 fick Forstreiter genomgående höga betyg på över 90 av 100. Även tidskriften Weinspectator satte ett vin från Forstreiter på 70:e plats på årets lista över de 100 bästa vinerna – från ett urval av 15.000 viner!

Mer om Forstreiter

Weingut Forstreiter i regionen Kremstal vid Donau i Österrike har varit familjeägd sedan 1868. Meinhard Forstreiter tog över vingården från sina föräldrar 2001. I dag är hans son Daniel också engagerad och representerar femte generationen av familjen. – Jag har en ekel devis, säger Meinhard Forstreiter. Jag gör viner för mig själv. Bara viner som jag tycker om kan jag sälja. Gudskelov så finns det många människor som delar min smak! Vingåren är på 54 hektar. Mestadels odlas grüner veltliner, men även en del zweigelt och riesling. Odling och produktion sker miljövänligt och hållbart. Målet är att bearbeta druvorna så lite som möjligt. Kremstal drar nytta av temperaturskillnaderna mellan det svalare Waldviertel och varma, torra vindar från låglandet i öster. Vinerna imponerar med sin mineralitet, krydda och djupa fruktighet. I Falstaff Wine Guide 2020/21 fick Forstreiter genomgående höga betyg på över 90 av 100. Även tidskriften Weinspectator satte ett vin från Forstreiter på 70:e plats på årets lista över de 100 bästa vinerna – från ett urval av 15.000 viner!

Kremstal

Weingut Forstreiter ligger i regionen Kremstal vid Donau i Österrike. Kremstal drar nytta av temperaturskillnaderna mellan det svalare Waldviertel och varma, torra vindar från låglandet i öster. Vinerna imponerar med sin mineralitet, krydda och djupa fruktighet.

Populära produkter från Forstreiter