Kanelbullar med rapsolja

/5

Ingredienser

1,5 dl
5 dl
havredryck eller vanlig mjölk
50 g
jäst
1,5 dl
strösocker
0,5 tsk
salt
ca 10 dl
vetemjöl
  • 1,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 5 dl

    havredryck eller vanlig mjölk

  • 50 g

    jäst

  • 1,5 dl

    strösocker

  • 0,5 tsk

    salt

  • ca 10 dl

    vetemjöl

Fyllning

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1 dl

    strösocker

  • 1 msk

    malen kanel

0,5 dl
1 dl
strösocker
1 msk
malen kanel

Garnering

2 msk
havredryck eller mjölk
Pärlsocker
  • 2 msk

    havredryck eller mjölk

  • Pärlsocker

Kanelbullar med rapsolja

Använd den nyttiga rapsoljan nästa gång du bakar bullar! Med Kloka rapsolja i degen blir bullarna saftiga och fina och håller länge. Här använder vi Kloka rapsstekolja med smörsmak. Ett bra alternativ för den som inte kan eller vill äta vanligt smör. Om du vill kan du också använda havredryck i stället för vanlig mjölk, så blir bullarna helt veganska.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm havredryck och olja till 37 grader. Häll över jästen och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt socker och salt.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa 30 minuter under bakduk.
  3. Rör ihop rapsolja, strösocker och kanel till en röra.
  4. Ta upp degen på bakbordet. Dela i två delar. Kavla ut varje bit till en tunn fyrkant. Bred på kanelröran. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar, ca 2,5-3 cm.
  5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla bullarna med havredryck eller mjölk och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…