Marinerad vitlök

/5

Marinaden:

3 msk
vinäger
1 msk
honung
1 tsk
sambal oelek
1 msk
timjan, färsk hackad eller motsvarande mängd torkad
1 msk
rosmarin, färsk hackad eller motsvarande mängd torkad
1 msk
hela rödpepparkorn
2 dl
  • 3 msk

    vinäger

  • 1 msk

    honung

  • 1 tsk

    sambal oelek

  • 1 msk

    timjan, färsk hackad eller motsvarande mängd torkad

  • 1 msk

    rosmarin, färsk hackad eller motsvarande mängd torkad

  • 1 msk

    hela rödpepparkorn

  • 2 dl

    Kloka rapsstekolja naturell

Vitlöken:

  • 50 st

    vitlöksklyftor

  • 4 msk

    vitvinsvinäger

  • 3 dl

    vatten

  • 1 msk

    salt

50 st
vitlöksklyftor
4 msk
vitvinsvinäger
3 dl
vatten
1 msk
salt

Marinerad vitlök

Mjäll marinerad och kryddoftande vitlök kan användas till mycket. Som tillbehör till grillat, att toppa sallader med eller som en liten smårätt på buffén. Lägg in vitlöken själv i en marinad med Kloka rapsolja och härliga örter.

Gör så här

  1. Marinaden: Blanda allt utom rapsoljan i en kastrull, koka upp och vispa i rapsoljan. Ställ åt sidan.
  2. Vitlöken: Skala vitlöken. Koka upp vatten, salt och vinäger. Lägg i klyftorna och låt dem sjuda långsamt i 5 minuter. Låt dem rinna av noga i ett durkslag.
  3. Lägg de varma klyftorna i en glasburk. Slå över den varma marinaden, förslut, skaka och ställ i kylen.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…