Perfekt klyftpotatis med rapsolja

/5

Ingredienser

800 g
fast potatis
0,5 dl
salt och peppar
  • 800 g

    fast potatis

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • salt och peppar

Perfekt klyftpotatis med rapsolja

Ugnsbakad klyftpotatis passar till det mesta, allt från grillat kött till ugnsbakad lax. Med svensk rapsstekolja från Kloka blir potatisklyftorna härligt mjuka inuti och läckert krispiga utanpå. Precis som de ska vara! Välj gärna en fast potatissort som håller ihop potatisen bättre.

Gör så här

  1. Gnugga potatisarna rena och skär varje potatis i ca 6 klyftor. Fördela på en plåt . Strö över salt och peppar. Ringla över Kloka rapsstekolja med smörsmak.
  2. Ställ in plåten på 225° i 45 minuter. Vänd efter halva tiden.
  3. Tips! Det är gott att smaksätta med färska örter som rosmarin eller timjan.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…