Små luftiga semlor med rapsolja

/5

Ingredienser

0,5 dl
2,5 dl
mjölk
25 g
jäst för söta degar
0,5 dl
strösocker
1 tsk
stött kardemumma
1 krm
salt
1
ägg
8 dl
vetemjöl (spara lite till utbakning)
1
ägg till pensling
  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 2,5 dl

    mjölk

  • 25 g

    jäst för söta degar

  • 0,5 dl

    strösocker

  • 1 tsk

    stött kardemumma

  • 1 krm

    salt

  • 1

    ägg

  • 8 dl

    vetemjöl (spara lite till utbakning)

  • 1

    ägg till pensling

Fyllning

  • 200 g

    mandelmassa

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5 dl

    mjölk

  • 2,5 dl

    vispgrädde

  • florsocker

200 g
mandelmassa
0,5 dl
0,5 dl
mjölk
2,5 dl
vispgrädde
florsocker

Små luftiga semlor med rapsolja

Har du upptäckt hur bra vetebrödet blir med rapsolja i degen? Här är vårt bästa recept på små söta minisemlor med Kloka rapsolja smörsmak. Resultatet blir perfekt luftiga bullar som du fyller med mandelmassa och grädde. Pudra över lite florsocker och njut av din semla!

Gör så här

  1. Värm Kloka rapsolja och mjölk så det blir fingervarmt, 37 grader.
  2. Smula jästen i bunke. Häll vätskan över jästen och blanda tills den löser sig.
  3. Tillsätt socker, kardemumma, salt och ägg.
  4. Arbeta in det mesta av mjölet tills degen är blank och släpper från kanterna.
  5. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  6. Strö lite mjöl på bakbordet och knåda degen.
  7. Dela degen i 24 bitar och rulla fina små bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar.
  8. Sätt ugnen på 250 grader och låt bullarna jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda cirka 6-7 minuter. Låt svalna på galler.
  10. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av innehållet.
  11. Blanda mandelmassan med det urgröpta samt rapsolja och mjölk. Vispa grädden.
  12. Fyll bullarna med mandelmassan och klicka på grädden. Lägg på locket och pudra med florsocker.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…