Tiramisu på rabarber

/5

Mascarponekräm

250 g
mascarpone
3
ägg (1 gula, 3 vitor)
4 tsk
socker
4 cl
amaretto (kan uteslutas)
  • 250 g

    mascarpone

  • 3

    ägg (1 gula, 3 vitor)

  • 4 tsk

    socker

  • 4 cl

    amaretto (kan uteslutas)

Rabarberkompott

  • 250 g

    rabarber

  • 1 dl

    Tropic Dream passion

  • 2 msk

    socker

250 g
rabarber
1 dl
Tropic Dream passion
2 msk
socker

Till servering

100 g
amarettikakor (små mandelkakor)
  • 100 g

    amarettikakor (små mandelkakor)

Tiramisu på rabarber

När rabarberna är i säsong kokar vi dem mjuka i en lag av passionsfrukt och varvar dem sedan med en underbart len och ljuvlig mascarponekräm och krispiga mandelkakor i fina glas. Resultatet blir en variant av tiramisu – på ren svenska.

Gör så här

  1. Rabarberkompott: Tvätta och skär rabarbern i 2 cm bitar. Lägg dem i en kastrull med passionsfruktsdrycken och socker. Låt rabarbern dra 20-30 minuter. Värm sedan upp kastrullen och låt rabarbern småkoka tills den är mjuk. Låt svalna.
  2. Mascarponekrämen: Dela äggvitor och gulor i två olika skålar. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och ställ åt sidan.
  3. Vispa äggulorna med sockret. Tillsätt mascarpone och vispa tills det blir slätt.
  4. Vänd in äggvitan försiktigt med en slickepott.
  5. Vid servering: Varva avrunnen rabarber med mascarponekräm och amerettikakor i fyra glas. Dekorera med amaretti.

Relaterat

Tropic Dream är en serie exotiska fruktdrycker och alkoholfria drinkar. Denna exo…

Relaterat