Vår godaste kålpudding

/5

Kålen:

1 kg
vitkål
4 msk
2 msk
sirap
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
  • 1 kg

    vitkål

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 2 msk

    sirap

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

Färsen:

  • 500 g

    blandfärs

  • 1

    gul lök

  • 1

    ägg

  • 2 msk

    soja

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 1 msk

    koncentrerad kalvfond

  • 0,5 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

500 g
blandfärs
1
gul lök
1
ägg
2 msk
soja
1 dl
vispgrädde
1 msk
koncentrerad kalvfond
0,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
0,5 dl

Vår godaste kålpudding

En riktig svensk klassiker. Kålpudding är en älskad husmansrätt som aldrig blir omodern. Bryn kålen i omgångar i Kloka stekolja med smörsmak, det ger en fin smak. Till kålpudding passar det extra bra med rårörda lingon.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kålen: Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i Kloka rapsstekolja med smörsmak. Låt kålen brynas ca 5 minuter och rör om lite då och då så att det inte bränns.
  3. Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
  4. Färsen: Skala och riv löken fint. Blanda löken och färsen med övriga ingredienser.
  5. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form (ca 30 x 25 cm). Lägg på färsen och täck med resterande kål. Ringla över rapsstekoljan med smörsmak. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  6. Servera med rårörda lingon.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…