Vitlöksrostad blomkål

/5

Ingredienser

1
blomkålshuvud
0,5-1 dl
3
vitlöksklyftor
salt och peppar
  • 1

    blomkålshuvud

  • 0,5-1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 3

    vitlöksklyftor

  • salt och peppar

Vitlöksrostad blomkål

Du behöver inte vara vegetarian för att uppskatta lite mer grönt på tallriken! Rostad blomkål kan ersätta kött eller fisk, eller ätas som tillbehör till annan mat eller på buffén. Vi använder Kloka rapsstekolja med smörsmak för att få extra piff på smaken.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Ansa blomkålen och skär den i cirka två centimeter grova skivor.
  3. Lägg blomkålen i en långpanna tillsammans med två vitlöksklyftor. Pressa en vitlöksklyfta och strö över. Salta och peppra. Ringla slutligen generöst med Kloka rapsstekolja över blomkålen.
  4. Rosta blomkålen i cirka 30 minuter, vänd minst en gång under tiden.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…