Gustamente – glutenfri fylld pasta

Dela med dig:

Visst kan du äta äkta italiensk pasta fast du inte tål gluten! Gustamente ravioli med ricotta och spenat och tortellini med skinka och parmesan är färsk, fylld pasta som du alltid kan ha hemma.

Glutenfria Gustamente ravioli och tortellini kan förvaras i rumstemperatur i många veckor. Praktiskt, eller hur?

Glutenfri pasta från Italien

Gustamente produceras i pastans hemland mellan Modena och Bologna i området Emilia Romagna i Italien. Det finns två smaker, Ravioli med ricotta & spenat och Tortellini med skinka & parmesan. Båda är glutenfria. Mjölet som används i produktionen är naturligt glutenfritt, har låg sockerhalt och är rikt på proteiner och fibrer. Tortellinin är även laktosfri.

Hög kvalitet utan tillsatser

Pastan från Gustamente innehåller endast italienska ingredienser av hög kvalitet – varav 26 procent ägg. Pastan är fri från palmolja, konstgjorda smakämnen, GMO, färgämnen, polyfosfater, glutamat och transfetter.

Lång hållbarhet

På grund av sin världsunika förpackningsteknik kan den semifärska pastan förvaras i flera månader i rumstemperatur. Praktiskt att ha hemma!


Gustamente Ravioli med ricotta & spenat

  • Glutenfri pasta
  • Fylld med ricotta & spenat
  • Lång hållbarhet i rumstemperatur
  • Finns att köpa på ICA, COOP, Willys och Hemköp

> Läs mer


Gustamente Tortellini med skinka & parmesan

  • Glutenfri pasta
  • Fylld med skinka & parmesan
  • Laktosfri
  • Lång hållbarhet i rumstemperatur
  • Finns att köpa på ICA, COOP, Willys och Hemköp

> Läs mer

Visste du att

• 2 av 100 svenskar har celiaki – de tål inte gluten.
• Sjukdomen är livslång.


Så lagar du pastan

En förpackning räcker till 1-2 personer. Så här gör du:

• Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Öppna förpackningen och häll ner pastan.

• Låt sjuda 3-4 minuter, rör om då och då.

• Häll över i ett durkslag och låt pastan rinna av.

• Tillsätt sås och tillbehör efter smak.

Receptförslag:

> Tortellini med färska örter, tomat och parmesan

> Ravioli med färska champinjoner och basilika


Gustamente

• Gustamente tillverkas i den kända matregionen Emilia Romagna i Italien. Härifrån kommer delikatesser som parmesanosten, parmaskinkan och balsamvinägern.

• 2015 ställdes produktionen på Gustamente om helt till glutenfritt. Därmed är risken för kontaminering obefintlig då all produktion är glutenfri.

Recept med Gustamente glutenfri färsk fylld pasta

Huvudratt Tortellini Tomat Basilika
Snabbaste lunchen fixar du lätt med färsk fylld pasta med skinka och parmesan. Vår fyllda pasta från Gustamente kan förvaras i rumstemperatur och smakar…
Huvudratt Tortellini Parmesan Basilika
Ibland är det enklaste gott nog! Varför krångla till det, när du så lätt kan ha alla ingredienser hemma till denna smidiga och goda…
Huvudratt Ravioli Ricotta Arter Broccoli
Färsk fylld ravioli med ricotta och spenat får här sällskap av ricotta, ärter och broccoli. Njut denna läckra och genuint italienska pastarätt med ett…
Huvudratt Ravioli Ugnsbakad Tomatsas
Piffa till färdig färsk fylld ravioli med en läcker tomatsås och gratinera i ugnen. Strö över färsk basilika och servera rykande het….

Relaterat

Gustamente ravioli med ricotta och spenat är en glutenfri färsk äggpasta som genom…
Gustamente tortellini med skinka och parmesan är en glutenfri och laktosfri färsk…