Ol Lager Egger Original 5 0 500ML
Ol Lager Egger Original 5 0 500ML
Ol Lager Egger Original 5 0 500ML

Egger Original

Art.nr: 1178

Egger Original är ett typiskt österrikiskt lageröl med fyllig smak, doft av honung och kola samt med en lätt humlebeska. Ett lättdrucket öl som har vunnit pris i flera öltävlingar. Egger Original är ett utmärkt dryckesval till husmanskost och passar bra både till fisk och kött eller vegetariskt. Prova gärna till en äkta österrikisk wienerschnitzel.


European Beer star Bronze 2023


93 poäng Falstaff tasting 2023

En klassiker till österrikiskt ljust öl.

> Till receptet

Producent
Egger
Land
Österrike
Färg
Gyllengul
Volym
500 ml
Förpackning
Burk
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
18,90 exkl. pant kr
Alkoholhalt
5,0 % vol
Malt
Pilsnermalt.
Humle
Hallertau och Perle.

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Fylligt med tydlig maltsmak och lätt humlebeska. Aromer av honung och kola.
Passar till
Njut som sällskapsdryck eller till husmanskost. Passar bra till både fisk och kött eller vegetariskt. Prova gärna till en österrikisk wienerschnitzel.
Öltyp
Lager

Privatbrauerei Fritz Egger

Egger brygger med passion, kvalitet och teknisk perfektion.

Egger har sitt ursprung i det anrika bryggeriet Gwercher som grundades 1675 i österrikiska Kufstein. I början av 1800-talet köptes det av familjen Egger.

Modernt bryggeri

1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i Unterradlberg i St. Pölten, 80 kilometer väster om Wien. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är det ett toppmodernt bryggeri med en hållbar inriktning.

Mer om Privatbrauerei Fritz Egger

1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i Unterradlberg i St. Pölten, 80 kilometer väster om Wien. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är det ett toppmodernt bryggeri med en hållbar inriktning. Dagens bryggeri har rötterna i 1600-talet. Redan 1675 omnämns bryggeriet Hans Gwercher i Kufstein för första gången. Bryggeriet kom i familjen Eggers ägo på 1800-talet. På Egger bryggs allt öl enligt den tyska renhetslagen från 1516. Det innebär att man endast använder humle, vatten och kornmalt.

Bryggeri med gamla anor

Dagens bryggeri har rötterna i 1600-talet. Redan 1675 omnämns bryggeriet Hans Gwercher i Kufstein för första gången. Bryggeriet kom i familjen Eggers ägo på 1800-talet. På Egger bryggs allt öl enligt den tyska renhetslagen från 1516. Det innebär att man endast använder humle, vatten och kornmalt.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.