Ol Lager Egger Original 5 0
Ol Lager Egger Original 5 0
Ol Lager Egger Original 5 0
EGGER Logo+Claim 1c Cmyk

Egger Original

Art.nr: 1360

Egger Original är ett typiskt österrikiskt lageröl med fyllig smak, doft av honung och kola samt med en lätt humlebeska. Egger Original är ett utmärkt dryckesval till husmanskost som en äkta österrikisk wienerschnitzel. Egger Original är ett lättdrucket öl som har vunnit pris i flera öltävlingar.

Producent
Egger
Land
Österrike
Färg
Gyllengul
Volym
330 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
10-12 °C
Pris
14,90 kr
Alkoholhalt
5,0 % vol
Malt
Pilsnermalt.
Humle
Hallertau och Perle.

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Doftar citrus och gräs. Fylligt med tydlig maltsmak och lätt humlebeska. Aromer av honung och kola.
Passar till
Husmanskost, gärna en österrikisk wienerschnitzel.
Öltyp
Lager

Relaterat

Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
Störtebeker Pilsener-Bier är en klassisk ljus lager eller pilsner. Torrt med mjuk…
Arctic 4,5 % är ett ljust lageröl i internationell stil från världens nordligaste b…

Relaterat

Huvudratt Wienerschnitzel
En äkta wienerschnitzel görs på kalvkött, men det blir också bra med fläskkött eller kyckling. Vissa föredrar att steka schnitzlarna, men vi vill ha…

Privatbrauerei Fritz Egger

Egger brygger med passion, kvalitet och teknisk perfektion.

Egger har sitt ursprung i det anrika bryggeriet Gwercher som grundades 1675 i österrikiska Kufstein. I början av 1900-talet köptes det av familjen Egger.

Modernt bryggeri

1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i St. Pölten. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är Egger ett av Österrikes största privata bryggerier. Egger har utsetts till det bästa ölet elva år i rad (2010-2020) av det prestigefyllda tyska jordbruksförbundet DLG och har även fått guldmedalj. Sedan 2017 är all produktion klimatneutral. 99 procent nås med hjälp av det egna biomassakraftverket och en extern partner som tillför förnybar energi. Sista procenten kompenserar man genom ett klimatcertifikat där pengarna går till att bygga brunnar i Kenya.

Mer om Privatbrauerei Fritz Egger

Egger har sitt ursprung i det anrika bryggeriet Gwercher som grundades 1675 i österrikiska Kufstein. I början av 1900-talet köptes det av familjen Egger. 1978 byggdes ett helt nytt modernt bryggeri med den senaste tekniken i St. Pölten. Under åren har det utvecklats och moderniserats löpande. I dag är Egger ett av Österrikes största privata bryggerier. Egger har utsetts till det bästa ölet elva år i rad (2010-2020) av det prestigefyllda tyska jordbruksförbundet DLG och har även fått guldmedalj. Sedan 2017 är all produktion klimatneutral. 99 procent nås med hjälp av det egna biomassakraftverket och en extern partner som tillför förnybar energi. Sista procenten kompenserar man genom ett klimatcertifikat där pengarna går till att bygga brunnar i Kenya. Dagens bryggeri har rötterna i 1600-talet. Redan 1675 omnämns bryggeriet Hans Gwercher i Kufstein för första gången. Bryggeriet kom i familjen Eggers ägo på 1800-talet. I dag ligger bryggeriet Egger i St. Pölten i området Unterradlberg i Niederösterreich, cirka 6 mil väster om Österrikes huvudstad Wien.

Bryggeri med gamla anor

Dagens bryggeri har rötterna i 1600-talet. Redan 1675 omnämns bryggeriet Hans Gwercher i Kufstein för första gången. Bryggeriet kom i familjen Eggers ägo på 1800-talet. I dag ligger bryggeriet Egger i St. Pölten i området Unterradlberg i Niederösterreich, cirka 6 mil väster om Österrikes huvudstad Wien.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.