Dressing med chiafrön och tahini

/5

Ingredienser

0,5 dl
tahini
0,5 dl
citronsaft
0,5 dl
vinäger
2 msk
1 msk
flytande honung
3 msk
chiafrön
salt
vatten till spädning
  • 0,5 dl

    tahini

  • 0,5 dl

    citronsaft

  • 0,5 dl

    vinäger

  • 2 msk

    Kloka rapsolja neutral

  • 1 msk

    flytande honung

  • 3 msk

    chiafrön

  • salt

  • vatten till spädning

Dressing med chiafrön och tahini

Tahini och chiafrön sätter smak och ger fyllighet till denna nyttiga dressing som kan förvaras upp till två veckor i kylen i tättslutande burk. Den passar perfekt till matiga sallader, gärna med bulgur.

Tahini är en pasta gjord på sesamfrön som används mycket i orientalisk matlagning. Chiafrön kommer ursprungligen från Mexiko och är rika på Omega 3, fiber, protein, kalcium och andra viktiga vitaminer.

Gör så här

Ger ca 1,5 dl.

  1. Vispa ihop citronsaft, honung och vinäger. Tillsätt tahini och blanda.
  2. Tillsätt chiafrön och salt och blanda allt. Tillsätt lite vatten om dressingen är för tjock.
  3. Kan förvaras upp till två veckor i kylskåp i tättslutande burk.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…