Klassisk toast Skagen

/5

Ingredienser

4 dl
skalade räkor
1
kruka dill
0,25 dl
riven pepparrot
0,5
rödlök
1 msk
citronsaft
0,5 dl
4 skivor
vitt bröd (rostbröd eller surdegsbröd)
0,5 dl
löjrom eller stenbitsrom
1
citron
0,5 dl
  • 4 dl

    skalade räkor

  • 1

    kruka dill

  • 0,25 dl

    riven pepparrot

  • 0,5

    rödlök

  • 1 msk

    citronsaft

  • 0,5 dl

    majonnäs

  • 4 skivor

    vitt bröd (rostbröd eller surdegsbröd)

  • 0,5 dl

    löjrom eller stenbitsrom

  • 1

    citron

  • 0,5 dl

    rapsstekolja med smörsmak

Klassisk toast Skagen

Stek brödskivorna gyllene i svensk rapsstekolja med smörsmak. Klicka på den klassiska skagenblandningen med räkor, majonnäs, finhackad rödlök, dill och lite fint riven pepparrot. Servera med en klick löjrom, en citronskiva och en dillkvist. Servera till ett glas vitt vin, mousserande vin eller en kall öl.

Gör så här

  1. Blanda avrunna räkor med en halv kruka finhackad dill, finriven pepparrot och citronjuice.
  2. Tillsätt majonnäsen och rör försiktigt till allt blandats.
  3. Skär bort kanterna på bröden. Stek bröden i rapsstekolja med smörsmak i en stekpanna på medelhög värme tills de är gyllenbruna.
  4. Fördela skagenröran på bröden precis före servering, toppa med löjrom, en dillkvist och en citronklyfta.

Relaterat

Dryckestips

Friskt och fruktigt vitt vin 100% grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-o…
Frisk och fruktig Grüner veltliner med inslag av päron, vitpeppar, ananas, lime oc…
Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin från Weingut Jamek i Dac-området Wacha…
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…

Relaterade recept

Forratt Lax Ruccola Citron
Här är en fräsch och enkel förrätt där rökt lax, pepprig rucola, syrlig citron och krämig färskost skapar en härlig harmoni. Laxrullarna är också…
Star,Shaped,Toasts,With,Smoked,Salmon,,Ham,And,Cheese.
Frasiga snittar med rökt lax och skinka passar bra till fördrinken eller som en liten förrätt. Stek brödet i Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då…
Forratt Smordeg Parmesan Basilika Sesam
Ett litet småplock till fördrinken gör du lätt med färdig smördeg och parmesan. De blir sådär frasiga och goda att du bör överväga att…
Sas Majonnas
Det är lättare än man kan tro att göra sin egen majonnäs. Se bara till att råvarorna som ingår har samma temperatur när du…