Vår klassiska Caesarsallad

/5

Salladen

2 krukor
romansallad
1 dl
hyvlad parmesan
4 skivor
ljust bröd
4 msk
  • 2 krukor

    romansallad

  • 1 dl

    hyvlad parmesan

  • 4 skivor

    ljust bröd

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

Caesardressing

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 msk

    citronsaft

  • 2

    sardeller

  • 1

    pressad vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 0,5 dl

    riven parmesan

1 dl
1 msk
citronsaft
2
sardeller
1
pressad vitlöksklyfta
1 tsk
dijonsenap
0,5 dl
riven parmesan

Vår klassiska Caesarsallad

Till en äkta Caesarsallad duger inget annat än långsmal romansallad. Några sardeller sätter sting på dressingen. Njut salladen som den är eller lägg till räkor eller kyckling och knaperstekt bacon så blir den ännu matigare.

Gör så här

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser och kör till en slät sås med en mixer.
  2. Brödkrutonger: Skär brödet i stora kuber och stek i rapsstekolja.
  3. Salladen: Skär salladsbladen i bitar och blanda med dressing precis innan servering. Toppa med ost och brödkrutonger.
  4. Servera naturell eller lägg till grillad kyckling eller räkor om du vill. Toppa gärna med knaperstekt bacon!

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat