Enchiladagratäng med grönkål, sötpotatis och salsa

/5

Ingredienser

1
stor sötpotatis
1
gul lök
0,5 dl
1 tsk
kumminfrö
400 g
färsk grönkål
ca 400 g
svarta bönor (från burk)
ca 400 g
passerade tomater (från burk)
1 dl
1 dl
riven lagrad ost, t ex cheddar
4
majstortillas
  • 1

    stor sötpotatis

  • 1

    gul lök

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 1 tsk

    kumminfrö

  • 400 g

    färsk grönkål

  • ca 400 g

    svarta bönor (från burk)

  • ca 400 g

    passerade tomater (från burk)

  • 1 dl

    salsa pico de gallo

  • 1 dl

    riven lagrad ost, t ex cheddar

  • 4

    majstortillas

Enchiladagratäng med grönkål, sötpotatis och salsa

Gör succé med en lättlagad och färgsprakande gratäng med härligt heta mexikanska smaker. Är du ambitiös gör du salsan som ingår själv, annars går det självklart bra att köpa färdig på burk.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsform med rapsstekolja.
  3. Riv sötpotatisen och lägg i botten på formen.
  4. Skiva löken och stek den mjuk i rapsstekolja.
  5. Lägg löken ovanpå sötpotatisen.
  6. Strö över kumminfrö, sedan kål och svarta bönor. Obs! Häll av vattnet från bönorna först, skölj och låt dem rinna av.
  7. Bred ut passerade tomater och pico de gallo-salsa över gratängen. Du kan använda salsa från burk, eller göra den själv. Recept hittar du här.
  8. Skär majstortillan i smala strimlor. Toppa gratängen med riven ost och tortillastrimlor. Ringla över rapsstekolja.
  9. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen ca 25 minuter.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

at-002-009
Freeze är ett fruktigt öl med balanserad beska och sötma. Det är dessutom både glute…
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…