Ol Vete Stortebeker Bernstein Weizen 5 3
Ol Vete Stortebeker Bernstein Weizen 5 3
Ol Vete Stortebeker Bernstein Weizen 5 3
Ny Stbk Logo

Störtebeker Bernstein-Weizen

Art.nr: 1509

Störtebeker Bernstein-Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak och en karaktäristisk bärnstensgul färg. Fruktaromen och färgen kommer från malten, en kombination av vete-, karamell- och pilsnermalt. Humlesorten Perle låter fruktsmakerna utvecklas fullt ut. Smaken har inslag av banan och röda frukter samt en härligt pärlande kolsyra. Avnjuts gärna som sällskapsdryck, eller till fisk, ljust kött och vegetariska rätter. Passar särskilt bra till rätter med lite hetta, som asiatisk mat. 2016 belönades Störtebeker Bernstein-Weizen med en guldmedalj i den prestigefyllda tävlingen Meinigers Craft Beer Award.

Producent
Störtebeker Braumanufaktur
Land
Tyskland
Färg
Bärnstensfärg, naturligt grumlig.
Volym
500 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
10 °C
Pris
24,60 kr
Alkoholhalt
5,3 % vol
Malt
Vete-, karamell- och mörk malt.
Humle
Perle.
Specialinformation
Ekologiska råvaror.

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Fruktig, balanserad smak med inslag av banan, aprikos, honung, apelsin och kryddnejlika.
Passar till
Som sällskapsdryck eller till rätter av fisk och ljust kött, gärna med heta och asiatiska inslag.
Öltyp
Veteöl

Relaterat

Alkoholfria Störtebeker Original 1402 är ett tyskt lageröl med inslag av honung, c…
Störtebeker Atlantik-Ale doftar av citron, grapefrukt melon och örter.…
Störtebeker Keller-Bier 1402 Bio är ett ekologiskt lageröl från Tyskland.…
Störtebeker Pilsener-Bier är en klassisk ljus lager eller pilsner. Torrt med mjuk…

Störtebeker Brauspezialitäten

Upptäck Störtebekers värld av specialöl

Störtebeker är ett bryggeri i Stralsund i norra Tyskland. Här brygger man klassiska ölsorter sedan Hansatiden på hantverksmässigt sätt.

Tyska specialöl

Störtebeker Braumanufaktur har specialiserat sig på en mångfald av högkvalitativa specialöl. Flera av dem bryggs med ekologiska råvaror. Redan 2010 vann bryggeriet tre klasser i den prestigefyllda tävlingen European beer star och utsågs därmed till Europas bästa bryggeri. År 2019 blev Störtebeker årets nationella Craft Beer-bryggare på Meiniger International Craft Beer Award efter att ha vunnit två platinum-medaljer samt två guld- och silvermedaljer.

Mer om Störtebeker Brauspezialitäten

Störtebeker är ett bryggeri i Stralsund i norra Tyskland. Här brygger man klassiska ölsorter sedan Hansatiden på hantverksmässigt sätt. Störtebeker Braumanufaktur har specialiserat sig på en mångfald av högkvalitativa specialöl. Flera av dem bryggs med ekologiska råvaror. Redan 2010 vann bryggeriet tre klasser i den prestigefyllda tävlingen European beer star och utsågs därmed till Europas bästa bryggeri. År 2019 blev Störtebeker årets nationella Craft Beer-bryggare på Meiniger International Craft Beer Award efter att ha vunnit två platinum-medaljer samt två guld- och silvermedaljer. Störtebeker grundades 1899. Men redan under Hansatiden bryggdes öl i Stralsund – den nordtyska staden som tillhörde Sverige 1648-1814 med vissa avbrott. Störtebeker hette även den mest berömda tyska sjörövaren under Hansatiden. Han kapade köpmännens skepp och fördelade enligt legenden bytet rättvist bland det fattiga folket, som en slags sjöfarande Robin Hood. Stralsund var en av de viktigaste hansastäderna i norra Tyskland. På medeltiden var öl från Stralsund en känd exportvara i hela Norden och England. Grunden till dagens bryggeri uppfördes 1899. Efter andra världskriget hamnade det på den östtyska sidan. Först efter murens fall återupptäckte man de gamla recepten. Nu började resan mot dagens högkvalitativa bryggeri. 2011 döptes det om till Störtebeker Braumanufaktur.

Öl från Hansatiden

Stralsund var en av de viktigaste hansastäderna i norra Tyskland. På medeltiden var öl från Stralsund en känd exportvara i hela Norden och England. Grunden till dagens bryggeri uppfördes 1899. Efter andra världskriget hamnade det på den östtyska sidan. Först efter murens fall återupptäckte man de gamla recepten. Nu började resan mot dagens högkvalitativa bryggeri. 2011 döptes det om till Störtebeker Braumanufaktur.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.