Ol Lager Stortebeker Pilsener Bier 4 9
Ol Lager Stortebeker Pilsener Bier 4 9
Ol Lager Stortebeker Pilsener Bier 4 9

Störtebeker Pilsener-Bier

Art.nr: 88735

Störtebeker Pilsener-Bier är en klassisk ljus lager, eller pilsner i tysk stil. Ölet är torrt med mjuk beska och inslag av aprikos och citrus. Störtebeker Pilsener-Bier passar utmärkt till sallad, fisk och som sällskapsdryck.

Producent
Störtebeker Braumanufaktur
Land
Tyskland
Färg
Halmgul
Volym
500 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
10 °C
Pris
26,90 kr
Alkoholhalt
4,9 % vol
Malt
Humle

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Doft av citrus och gräs. Smaken är torr med mjuk beska och inslag av aprikos och citrus.
Passar till
Sallad, fisk och som sällskapsdryck.
Öltyp
Ljus lager, Pilsner

Relaterat

Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…
Störtebeker Keller-Bier 1402 Bio är ett ekologiskt lageröl från Tyskland.…

Störtebeker Brauspezialitäten

Upptäck Störtebekers värld av specialöl

Störtebeker är ett bryggeri i Stralsund i norra Tyskland. Här brygger man klassiska ölsorter sedan Hansatiden på hantverksmässigt sätt.

Tyska specialöl

Störtebeker Braumanufaktur har specialiserat sig på en mångfald av högkvalitativa specialöl. Flera av dem bryggs med ekologiska råvaror. Redan 2010 vann bryggeriet tre klasser i den prestigefyllda tävlingen European beer star och utsågs därmed till Europas bästa bryggeri. År 2019 blev Störtebeker årets nationella Craft Beer-bryggare på Meiniger International Craft Beer Award efter att ha vunnit två platinum-medaljer samt två guld- och silvermedaljer.

Mer om Störtebeker Brauspezialitäten

Störtebeker är ett bryggeri i Stralsund i norra Tyskland. Här brygger man klassiska ölsorter sedan Hansatiden på hantverksmässigt sätt. Störtebeker Braumanufaktur har specialiserat sig på en mångfald av högkvalitativa specialöl. Flera av dem bryggs med ekologiska råvaror. Redan 2010 vann bryggeriet tre klasser i den prestigefyllda tävlingen European beer star och utsågs därmed till Europas bästa bryggeri. År 2019 blev Störtebeker årets nationella Craft Beer-bryggare på Meiniger International Craft Beer Award efter att ha vunnit två platinum-medaljer samt två guld- och silvermedaljer. Störtebeker grundades 1899. Men redan under Hansatiden bryggdes öl i Stralsund – den nordtyska staden som tillhörde Sverige 1648-1814 med vissa avbrott. Störtebeker hette även den mest berömda tyska sjörövaren under Hansatiden. Han kapade köpmännens skepp och fördelade enligt legenden bytet rättvist bland det fattiga folket, som en slags sjöfarande Robin Hood. Stralsund var en av de viktigaste hansastäderna i norra Tyskland. På medeltiden var öl från Stralsund en känd exportvara i hela Norden och England. Grunden till dagens bryggeri uppfördes 1899. Efter andra världskriget hamnade det på den östtyska sidan. Först efter murens fall återupptäckte man de gamla recepten. Nu började resan mot dagens högkvalitativa bryggeri. 2011 döptes det om till Störtebeker Braumanufaktur.

Öl från Hansatiden

Stralsund var en av de viktigaste hansastäderna i norra Tyskland. På medeltiden var öl från Stralsund en känd exportvara i hela Norden och England. Grunden till dagens bryggeri uppfördes 1899. Efter andra världskriget hamnade det på den östtyska sidan. Först efter murens fall återupptäckte man de gamla recepten. Nu började resan mot dagens högkvalitativa bryggeri. 2011 döptes det om till Störtebeker Braumanufaktur.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.