Tonkatsu – japansk schnitzel

/5

Ingredienser

4 skivor
skinkinnanlår, à 150-200 g
2
ägg
3 dl
panko-ströbröd
salt
2 dl
4 portioner
ris
1 dl
rostade sesamfrön
  • 4 skivor

    skinkinnanlår, à 150-200 g

  • 2

    ägg

  • 3 dl

    panko-ströbröd

  • salt

  • 2 dl

    Kloka rapsstekolja naturell eller smörsmak

  • 4 portioner

    ris

  • 1 dl

    rostade sesamfrön

Kålsallad

  • 5 dl

    riven vitkål

  • 4 msk

    majonnäs

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 tsk

    risvinäger

  • 2 msk

    sesamolja

  • 1 tsk

    socker

  • 2 msk

    rostade sesamfrön

5 dl
riven vitkål
4 msk
2 msk
japansk soja
1 tsk
risvinäger
2 msk
sesamolja
1 tsk
socker
2 msk
rostade sesamfrön

Tonkatsusås

1 dl
ketchup
3 msk
japansk soja
3 msk
worcestersås
1 msk
honung
  • 1 dl

    ketchup

  • 3 msk

    japansk soja

  • 3 msk

    worcestersås

  • 1 msk

    honung

Tonkatsu – japansk schnitzel

Japansk matlagning är ofta förknippad med fisk och skaldjur, men det finns många goda kötträtter att upptäcka. Här är en skinkschnitzel som får sällskap av en krispig och krämig kålsallad, ris och den härliga tonkatsu-såsen. Om du vill kan du även använda tunna kycklingfiléer till denna rätt.

Gör så här

    1. Hyvla kålen tunt med osthyvel eller mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten och isbitar så att den blir krispig medan du fortsätter med receptet.
    2. Blanda alla ingredienser till salladssåsen och ställ åt sidan.
    3. Banka ut köttet till tunna skivor, max 5 mm.
    4. Salta köttskivorna och vänd först i vispat ägg och sedan i ströbröd.
    5. Hetta upp oljan i en stekpanna tills det blir riktigt varmt. Stek tonkatsun på båda sidor tills den blir gyllene och krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
    6. Häll kålen i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.
    7. Lägg upp kålen och tonkatsun på tallrikar. Ringla salladssåsen över kålen. Servera med kokt ris, tonkatsusås och rostade sesamfrön.