Ol Lager Schwarz Bier 5 0
Ol Lager Schwarz Bier 5 0
Ol Lager Schwarz Bier 5 0

Störtebeker Schwarzbier

Art.nr: 13119

Störtebeker Schwarzbier är ett mustigt, mjukt och sammetslent mörkt lageröl med rostade toner med smak av choklad och kaffe. Färgen är mörkbrun, nästan svart. Schwarzbier är ett bra val till rätter med fläsk och fågel. Passar utmärkt till rökta produkter som korv och charkuterier och är även ett bra val till musslor. 


Craft Beer award Gold 2020-22


European Beer star Bronze 2023


DLG Gold 2020

Musslor är ett oväntat bra val till mörkt lageröl.

> Till receptet

Producent
Störtebeker Braumanufaktur
Land
Tyskland
Färg
Klart mörkbrun, nästan svart.
Volym
500 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
28 kr
Alkoholhalt
5 % vol
Malt
Mörk malt, cara och rostad malt.
Humle
Perle.

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Mustigt, mjukt och sammetslent med rostade toner som ger en smak av choklad och kaffe.
Passar till
Schwarzbier är ett bra val till rätter med fläsk och fågel. Passar utmärkt till rökta produkter som korv och charkuterier och är även ett bra val till musslor.
Öltyp
Mörk lager.

Relaterat

Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…
Störtebeker Keller-Bier 1402 Bio är ett ekologiskt lageröl från Tyskland.…
Störtebeker Pilsener-Bier är en klassisk ljus lager eller pilsner. Torrt med mjuk…

Störtebeker Brauspezialitäten

Upptäck Störtebekers värld av specialöl

Störtebeker är ett bryggeri i Stralsund i norra Tyskland. Här brygger man klassiska ölsorter sedan Hansatiden på hantverksmässigt sätt.

Tyska specialöl

Störtebeker Braumanufaktur har specialiserat sig på en mångfald av högkvalitativa specialöl. Flera av dem bryggs med ekologiska råvaror. Redan 2010 vann bryggeriet tre klasser i den prestigefyllda tävlingen European beer star och utsågs därmed till Europas bästa bryggeri. År 2019 blev Störtebeker årets nationella Craft Beer-bryggare på Meiniger International Craft Beer Award efter att ha vunnit två platinum-medaljer samt två guld- och silvermedaljer.

Mer om Störtebeker Brauspezialitäten

Störtebeker är ett bryggeri i Stralsund i norra Tyskland. Här brygger man klassiska ölsorter sedan Hansatiden på hantverksmässigt sätt. Störtebeker Braumanufaktur har specialiserat sig på en mångfald av högkvalitativa specialöl. Flera av dem bryggs med ekologiska råvaror. Redan 2010 vann bryggeriet tre klasser i den prestigefyllda tävlingen European beer star och utsågs därmed till Europas bästa bryggeri. År 2019 blev Störtebeker årets nationella Craft Beer-bryggare på Meiniger International Craft Beer Award efter att ha vunnit två platinum-medaljer samt två guld- och silvermedaljer. Störtebeker grundades 1899. Men redan under Hansatiden bryggdes öl i Stralsund – den nordtyska staden som tillhörde Sverige 1648-1814 med vissa avbrott. Störtebeker hette även den mest berömda tyska sjörövaren under Hansatiden. Han kapade köpmännens skepp och fördelade enligt legenden bytet rättvist bland det fattiga folket, som en slags sjöfarande Robin Hood. Stralsund var en av de viktigaste hansastäderna i norra Tyskland. På medeltiden var öl från Stralsund en känd exportvara i hela Norden och England. Grunden till dagens bryggeri uppfördes 1899. Efter andra världskriget hamnade det på den östtyska sidan. Först efter murens fall återupptäckte man de gamla recepten. Nu började resan mot dagens högkvalitativa bryggeri. 2011 döptes det om till Störtebeker Braumanufaktur.

Öl från Hansatiden

Stralsund var en av de viktigaste hansastäderna i norra Tyskland. På medeltiden var öl från Stralsund en känd exportvara i hela Norden och England. Grunden till dagens bryggeri uppfördes 1899. Efter andra världskriget hamnade det på den östtyska sidan. Först efter murens fall återupptäckte man de gamla recepten. Nu började resan mot dagens högkvalitativa bryggeri. 2011 döptes det om till Störtebeker Braumanufaktur.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.