Parmesanpanerad squash med babyspenat

/5

Ingredienser

1
squash
1
ägg
1 dl
riven parmesanost
salt och peppar
0,5 dl
2 nävar
färsk babyspenat
0,5
rödlök
2 cm
purjolök i tunna ringar
  • 1

    squash

  • 1

    ägg

  • 1 dl

    riven parmesanost

  • salt och peppar

  • 0,5 dl

    Kloka rappstekolja smörsmak

  • 2 nävar

    färsk babyspenat

  • 0,5

    rödlök

  • 2 cm

    purjolök i tunna ringar

  • Goccia d´Oro olivolja

Parmesanpanerad squash med babyspenat

Skivor av squash paneras med parmesan och steks gyllengula och frasiga i rapsolja. Servera med färsk babyspenat och tunna ringar av purjolök och rödlök. Smaksätt enkelt med olivolja från Goccia d´Oro som kommer i praktiska sprayflaska. Bara att spraya exakt så mycket man vill ha. Smart!

Gör så här

  1. Skär squashen i ca 0,5 cm skivor. Bred ut dem på en skärbräda och salta försiktigt. Låt stå ca 20 minuter för att dra ut vätska ur squashen. Torka med hushållspapper. Krydda på båda sidor med salt och peppar.
  2. Vispa upp ett ägg. Doppa skivorna i ägget och sedan i den rivna parmesanosten.
  3. Stek squashskivorna i rapsolja tills de är frasiga och gyllenbruna.
  4. Varva med babyspenat och ringar av rödlök och purjolök.
  5. Spraya med olivolja direkt på tallriken.

Relaterat

Sätt fram olivoljan på bordet och låt var och en spraya på sin egen maträtt. Äkta kall…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…