Pasta med burrata, bacon och ugnsrostade körsbärstomater

/5

Ingredienser

200 g
plommontomater
2 msk
1 msk
salt och peppar
350 g
okokt fettuccine eller annan pasta
250 g
burrata
140 g
bacon (ett paket)
2 msk
pesto
3 msk
färsk basilika
  • 200 g

    plommontomater

  • 2 msk

    Kloka rapsolja med smörsmak

  • 1 msk

    Goccia d´Oro balsamico

  • salt och peppar

  • 350 g

    okokt fettuccine eller annan pasta

  • 250 g

    burrata

  • 140 g

    bacon (ett paket)

  • 2 msk

    pesto

  • 3 msk

    Kloka rapsolja med smörsmak

  • färsk basilika

Pasta med burrata, bacon och ugnsrostade körsbärstomater

Mozzarella i all ära, men om man kan få tag på en färsk, krämig burrata så ska man slå till! Vi låter färskosten blomma ut på en bädd av pasta med bacon och ugnsrostade körsbärstomater. Ringla över rikligt med rapsolja med smörsmak och var inte snål med färsk basilika!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg körsbärstomaterna i en ugnssäker form. Ringla över rapsolja med smörsmak och balsamvinäger, salta och peppra.
  3. Rosta i ugnen 15-20 minuter tills tomaterna mjuknat.
  4. Stek bacon i bitar.
  5. Koka pasta enligt paketet. Låt rinna av och vänd ner peston.
  6. Fördela pastan på tallrikar. Toppa med bacon, burrata i bitar, tomater och färsk basilika. Ringla över rapsstekolja med smörsmak.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Ljus lageröl passar de flesta pastarätter med sin brödighet och lagom beska. Ett friskt och fruktigt vitt vin fungerar också bra till denna rätt.
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…