Pesto från Genova

/5

Ingredienser

1
kruka basilika
0,5 dl
pinjenötter (eller alternativa fröer eller nötter
1
riven vitlöksklyfta
0,5 dl
riven parmesan
1 dl
salt och peppar
  • 1

    kruka basilika

  • 0,5 dl

    pinjenötter (eller alternativa fröer eller nötter

  • 1

    riven vitlöksklyfta

  • 0,5 dl

    riven parmesan

  • 1 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • salt och peppar

Pesto från Genova

Att göra sin egen pesto till pastan, brödet eller buffén är enkelt och gott. Du kan variera det gröna med allt från rucccola, persilja, späd morotsblast eller mynta och i stället för pinjenötter kan du ta solroskärnor, mandlar, pumpakärnor eller valnötter. Här är det klassiska receptet.

Gör så här

Ger ca 2 dl.

  1. Plocka basilikan, använd både blad och stjälkar.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Mixa till en slät pesto.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…