Röd pesto med basilika och soltorkad tomat

/5

Ingredienser

1
kruka basilika
1 dl
pinjenötter eller andra nötter eller fröer
100 g
soltorkade tomater
0,5 dl
riven parmesan
1
riven vitlöksklyfta
1 dl
salt och peppar
  • 1

    kruka basilika

  • 1 dl

    pinjenötter eller andra nötter eller fröer

  • 100 g

    soltorkade tomater

  • 0,5 dl

    riven parmesan

  • 1

    riven vitlöksklyfta

  • 1 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • salt och peppar

Röd pesto med basilika och soltorkad tomat

Röd pesto får sin färg och smak från soltorkade tomater. I klassisk pesto använder man pinjenötter, men du kan välja det du har hemma, t ex solroskärnor, mandlar, pumpakärnor eller valnötter. Tips: Rosta nötter eller frön först i en torr stekpanna så smakar de mer!

Gör så här

Ger ca 3 dl.

  1. Plocka basilikan, använd både blad och stjälkar.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Mixa till en slät pesto.
  3. Häll upp peston i en väl rengjord glasburk med lock. Peston håller i 1-2 veckor i kylskåp.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…