Rostade mandlar med kryddor och honung

/5

Ingredienser

200 g
mandlar
1 tsk
garam masala
1 krm
chiliflakes
1 krm
flingsalt
2 tsk
1 msk
flytande honung
  • 200 g

    mandlar

  • 1 tsk

    garam masala

  • 1 krm

    chiliflakes

  • 1 krm

    flingsalt

  • 2 tsk

    Kloka rapsstekolja naturell

  • 1 msk

    flytande honung

Dekoration

  • Färsk rosmarin

Färsk rosmarin

Rostade mandlar med kryddor och honung

Gillar du kombinationen av salt, sött och lite kryddor? Då måste du bara testa dessa supergoda rostade mandlar! De är enkla att göra – bara blanda allting, bre ut på en plåt och rosta i ugnen. Prova gärna som tilltugg till fördrinken eller till glöggminglet vid juletid.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda mandlarna med resten av ingredienserna i en skål.
  3. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen ca 10 minuter. Kolla noga så det inte bränns!
  5. Låt svalna innan servering och strö över lite färsk rosmarin.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…

Relaterat

Forratt Fikon Gronmogelost Parma Skinka
Äntligen är tiden här när vi samlas och njuter av en kopp glögg och några goda tilltugg. Här är några tips som får det…