Gott till glöggminglet

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Äntligen är tiden här när vi samlas och njuter av en kopp glögg och några goda tilltugg. Här är några tips som får det att vattnas i munnen. Eller vad sägs om fyllda färska fikon, heta rostade mandlar eller läckra, frasiga snittar med lax och skinka!

Traditionellt bjuder vi gärna på lussekatter och pepparkakor till glöggen. Vid sidan av russin och mandlar, förstås. Men till den söta, kryddade och varma glöggen passar det också bra att bryta av med lite saltare eller hetare smaker. Här har vi samlat några läckra förslag

Fikon är en klassiker på gottebordet i juletid. De torkade frukterna med sin söta, lite speciella smak är ett måste för många. Men prova gärna färska fikon i stället! De är lite mildare och låter andra smaker briljera. Vi fyller färska fikon med ädelost och parmaskinka och toppar med valnötter. Resultatet blir en riktig smakbomb som kombinerar sött och salt. Mycket gott till den söta glöggen.

FYLLDA FIKON MED PARMASKINKA, ÄDELOST OCH VALNÖTTER. Här kommer en liten härlig smakbomb som passar perfekt till glöggen.

Brända mandlar hör också julen till. Våra rostade mandlar är både kryddiga och söta. Och så enkla att göra! Bara att blanda alla ingredienser, bre ut allt på en plåt och rosta i ugnen. Här har vi använt Kloka naturell rapsstekolja som bidrar till den fina färgen. Mandlarna blir ett perfekt tilltugg på glöggbjudningen.

ROSTADE MANDLAR MED KRYDDOR OCH HONUNG. Gillar du kombinationen av salt, sött och lite kryddor? Då måste du bara testa dessa supergoda rostade mandlar!

Spröda och knapriga brödsnittar med en god topping är väl det perfekta tilltugget på varje party! Även på glöggpartyt, förstås. Vi använder rapsstekolja från Kloka för att få brödet riktigt frasigt. Rapsstekoljan är särskilt framtagen för att ge ett fint stekresultat utan att stänka, men du kan använda den nyttiga rapsoljan till det mesta i köket. Smaken av smör är en klar bonus!

SNITTAR MED LAX, OST OCH SKINKA. Frasiga snittar med rökt lax och skinka passar bra till glöggminglet. Ett tips är att använda pepparkaksform för att få en fin snits på brödet!

Relaterat

Drinkar Granatapple Jul
Har du testat att göra glögg på bär från skog och mark? Med Finnerödja ekologiska bärdrycker kan du lätt blanda till en kryddoftande varm…

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages