Crostini med lingon, brie och feta

/5

Ingredienser

1
stor baguette
0,5 dl
200 g
brieost
150 g
fetaost
1 dl
lingonsylt
färsk rosmarin till dekoration
  • 1

    stor baguette

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 200 g

    brieost

  • 150 g

    fetaost

  • 1 dl

    lingonsylt

  • färsk rosmarin till dekoration

Crostini med lingon, brie och feta

Ost och lingonsylt passar oväntat bra ihop. Låt en skiva brieost smälta på en brödskiva och toppa med skogens guld! Smulad fetaost ger extra smak. Ett härligt litet tilltugg som passar till fördrinken eller glöggfesten. Gör många, de kommer att gå åt!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär baguetten i skivor på snedden. Pensla brödskivorna med Kloka rapsstekolja.
  3. Skär 12 små skivor av brieosten. Fördela på brödskivorna. Sätt in i ugnen 2-3 minuter tills osten smälter och brödet får lite färg. Låt svalna.
  4. Toppa varje brödskiva med 1 tsk lingonsylt och smula över fetaost. Dekorera med färsk timjan.