Snittar med lax, ost och skinka

/5

Ingredienser

16 skivor
vitt bröd
8 skivor
rökt lax
16 skivor
kokt skinka
120 g
ädelost, t ex St Agur
120 g
fast, smakrik ost, t ex Emmentaler
  • 16 skivor

    vitt bröd

  • Kloka rapsstekolja med smörsmak att steka i

  • 8 skivor

    rökt lax

  • 16 skivor

    kokt skinka

  • 120 g

    ädelost, t ex St Agur

  • 120 g

    fast, smakrik ost, t ex Emmentaler

Till garnering

2
fikon
1
citron
bladpersilja
  • 2

    fikon

  • 1

    citron

  • bladpersilja

Snittar med lax, ost och skinka

Frasiga snittar med rökt lax och skinka passar bra till fördrinken eller som en liten förrätt. Stek brödet i Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då får det fin färg och smak. Ett tips är att använda pepparkaksform för att få en fin snits på brödet!

Gör så här

  1. Ta ut stjärnformer med pepparkaksmått ur brödskivorna, gärna i lite olika storlekar.
  2. Stek brödet gyllene i rapsstekolja med smörsmak.
  3. Laxsnittar: Skär tjocka skivor av den fasta osten. Varva ost och lax och ta ut stjärnformer med hjälp av pepparkaksmått. Lägg sedan lax och ost på brödet, toppa med ytterligare en brödskiva. Lägg en kvarts citronskiva och en persiljekvist överst. Stick slutligen ner en tandpetare som hjälper till att hålla ihop munsbiten.
  4. Skinksnittar: Varva lager av skinka med skivor av ädelosten och ta ut stjärnformer med pepparkaksmått. Montera som ovan men toppa med färska fikonklyftor i stället för citron.