Bruschetta med färska fikon och karamelliserad lök

/5

Ingredienser

1
baguette
1 dl
2
rödlökar
40 g
smakrik hårdost, t ex Västerbotten eller lagrad prästost
4
färska fikon
timjan
  • 1

    baguette

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 2

    rödlökar

  • 40 g

    smakrik hårdost, t ex Västerbotten eller lagrad prästost

  • 4

    färska fikon

  • timjan

Bruschetta med färska fikon och karamelliserad lök

Läckra fikon på en bädd av karamelliserad lök, visst låter det gott! Det här lilla tilltugget ser avancerat ut, men det är väldigt lätt att göra och smakar gudomligt.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och skiva rödlöken. Stek löken sakta i 2 msk Kloka rapsstekolja i ca 10-15 minuter tills den blir lite karamelliserad.
  3. Skär baguetten i skivor på snedden. Pensla brödskivorna med resten av rapsstekoljan. Sätt in i ugnen 2-3 minuter så att brödet blir varmt och tar bara lite färg. Kolla noga! Ta ut och låt svalna något.
  4. Lägg ost på brödet och fördela rödlöken ovanpå. Toppa med fint skurna fikon i skivor. Strö över färsk timjan.