Bruschetta med färska fikon och karamelliserad lök

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
/5

Ingredienser

1
baguette
1 dl
2
rödlökar
40 g
smakrik hårdost, t ex Västerbotten eller lagrad prästost
4
färska fikon
timjan
  • 1

    baguette

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 2

    rödlökar

  • 40 g

    smakrik hårdost, t ex Västerbotten eller lagrad prästost

  • 4

    färska fikon

  • timjan

Bruschetta med färska fikon och karamelliserad lök

Läckra fikon på en bädd av karamelliserad lök, visst låter det gott! Det här lilla tilltugget ser avancerat ut, men det är väldigt lätt att göra och smakar gudomligt.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och skiva rödlöken. Stek den i 2 msk Kloka rapsstekolja i ca 10-15 minuter tills den blir lite karamelliserad.
  3. Skär baguetten i skivor på snedden. Pensla brödskivorna med resten av rapsstekoljan. Sätt in i ugnen 2-3 minuter så att brödet blir varmt och tar bara lite färg. Kolla noga! Ta ut och låt svalna något.
  4. Lägg ost på brödet och fördela rödlöken ovanpå. Toppa med fint skurna fikon i skivor. Strö över färsk timjan.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Österrikiskt torrt och fruktigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau,…
Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin från Weingut Jamek i Dac-området Wacha…

Relaterat

Forratt Smordeg Parmesan Basilika Sesam
Ett litet småplock till fördrinken gör du lätt med färdig smördeg och parmesan. De blir sådär frasiga och goda att du bör överväga att…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages