Smördegssnurror med parmesan och basilika

/5

Ingredienser

1 ark
smördeg
2 msk
1 dl
riven parmesan
färsk basilika
  • 1 ark

    smördeg

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 1 dl

    riven parmesan

  • färsk basilika

Smördegssnurror med parmesan och basilika

Ett litet småplock till fördrinken gör du lätt med färdig smördeg och parmesan. De blir sådär frasiga och goda att du bör överväga att göra dubbel sats redan från början! Om degen varit fryst får du tina den först. Snurrorna kan göras i förväg och serveras kalla, alternativt så kan du värma de färdiga snurrorna lite snabbt i ugnen innan servering.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut smördegsarket till ca 20×16 cm.
  3. Pensla med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Strö riven parmesan och grovhackad basilika efter smak. Rulla ihop smördegen från kortsidan och skär i centimetertjocka skivor.
  4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 5–7 minuter tills de fått fin färg.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin från Weingut Jamek i Dac-området Wacha…

Relaterat

Forratt Bruschetta Toast Fikon Rödlök Timjan Ost
Läckra fikon på en bädd av karamelliserad lök, visst låter det gott! Det här lilla tilltugget ser avancerat ut, men det är väldigt lätt…