Rott Vin Jamek Zweigelt 2019
Rott Vin Jamek Zweigelt 2019
Rott Vin Jamek Zweigelt 2019

Jamek Zweigelt 2019

Art.nr: 51645

Österrikiskt fylligt rött vin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau, en producent som kanske är mest känd för sina fina vita viner på grüner veltliner och riesling. Detta vin är gjort på druvan zweigelt och har lagrats elva månader på ekfat. Doft och smak är mild och balanserad med mogna bäraromer. Passar som sällskapsvin eller till lite lättare kötträtter. Prova gärna till pastarätter som lasagne eller mat med asiatisk touch. Passar också bra till ostbrickan.

RECEPT SOM PASSAR TILL:

FYLLD FLÄSKFILÉ MED SPENAT, PESTO OCH GETOST

Passar bra till en lätt kötträtt.

> Till receptet

Producent
Weingut Jamek
Land
Österrike
Årgång
2019
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
15-18 °C
Pris
219 kr
Alkoholhalt
13,5 % vol
Smaktyp
Rött vin
Druva
Zweigelt
Distrikt
DAC-området Wachau i Österrike. Sedan 2000 är Wachau med på UNESCO-listan över världsarv. I maj 2020 blev området utnämnt till Österrikes femtonde DAC-område, vilket innebär att vinproduktionen i Wachau får ett tydligare geografiskt ursprungsskydd.

Strävhet

Fyllighet

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Handplockade druvor som lagrats elva månader på ekfat.
Doft/Smak
Doft och smak är mild och balanserad doft med mogna bäraromer.
Passar till
Passar som sällskapsvin eller till lite lättare kötträtter. Prova gärna till pastarätter som lasagne eller mat med asiatisk touch. Passar också bra till ostbrickan.

Relaterade produkter

Österrikiskt friskt och bärigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. V…
Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin från Weingut Jamek i Dac-området Wacha…
Österrikisk torr riesling från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. Doften är fin o…
Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019 är ett exklusivt vin från Weingut Jamek.…

Weingut Jamek

Kvalitetsviner i hjärtat av Wachau.

1912 grundades Weingut Jamek i Wachau i Österrike. I dag drivs vingården av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia.

Handskördade druvor

Josef Jamek var den första vinmakaren i Österrike som på 1960-talet fokuserade på produktion av torra, druvtypiska viner. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får genomgående höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Mer om Weingut Jamek

Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Vingården ligger på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här i Wachau produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om. På dagens 25 hektar odlas mest riesling och grüner veltliner. Alla druvor skördas för hand och bearbetas försiktigt och traditionellt. Redan 1976 började man jäsa musten i rostfria tankar. Efter jäsningen lagras vissa av vinerna i stora träfat, vilket ger dem en elegant och harmonisk karaktär. Jameks viner får genomgående höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaffguiden.

Wachau

Weingut Jamek ligger vackert belägen på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av DAC-området Wachau i Österrike. Jordmånen består av lössjord, en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Här produceras viner som är mjuka och lätta att tycka om.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.