Helgrillad fylld fläskfilé på medelhavsvis med spenat, pesto och getost

/5

Ingredienser

600 g
fläskfilé
1 dl
100 g
färsk spenat
1
vitlöksklyfta
3 msk
pesto
100 g
chèvre, getost
50 g
pinjenötter
6 st
soltorkade tomater i olja
salt och peppar
  • 600 g

    fläskfilé

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 100 g

    färsk spenat

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 3 msk

    pesto

  • 100 g

    chèvre, getost

  • 50 g

    pinjenötter

  • 6 st

    soltorkade tomater i olja

  • salt och peppar

Helgrillad fylld fläskfilé på medelhavsvis med spenat, pesto och getost

Allt det goda från medelhavsköket i en och samma rätt! Det är bara att tända grillen och börja förbereda köttet. Var noga med att banka ut fläskfilén så du får en så tunn köttbit som möjligt att fördela fyllningen på. Då blir det enklare att rulla ihop och hantera det på grillen.

Gör så här

  1. Skär vitlöken i tunna skivor. Ansa spenaten. Värm upp hälften av rapsstekoljan i en stekpanna. Lägg i vitlök och spenat och fräs ett par minuter tills det mesta av vätskan dunstat bort.
  2. Skär ett snitt utmed långsidan på fläskfilén. Fläk ut köttet så det ligger platt och banka ut det med en köttklubba.
  3. Bred över pesto och fördela spenaten ovanpå. Smula över chèvreost och pinjenötter och fördela soltorkad tomat i strimlor jämnt över. Salta och peppra.
  4. Rulla ihop fläskfilén och fäst med tandpetare.
  5. Pensla köttet med resterande rapsstekolja och salta och peppra runtom.
  6. Lägg fläskfilén på grillen och grilla på indirekt värme tills köttet är klart (65-70°), ca 30 minuter.
  7. Låt vila en liten stund i aluminiumfolie och skär sedan filén i tjocka skivor.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Ett mjukt och bärigt rött vin eller en fruktig ale passar utmärkt till grillat fläskkött.
Österrikiskt fylligt rött vin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau, en produce…
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…

Relaterat

Grillat kycklingsett med tzatziki
Grillad kyckling är mångas favorit. Vi gör det enkelt och penslar med Kloka rapsstekolja med smörsmak och kryddar med chili och vitlök. En fräsch…
Grillad entrecote med chili och öfter
Entrecôte är en härlig klassiker i grillsammanhang. Köttet passar bra att grilla eftersom det är härligt marmorerat med fett som gör det saftigt och…
Vitlöksmarinerad fläskytterfilé
Fläskytterfilén är tacksam att grilla. Vi späckar den med vitlök och lägger den i en härlig marinad med Kloka rapsstekolja, soja och ännu mera…