Fyllda fikon med parmaskinka, ädelost och valnötter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
/5

Ingredienser

8
färska fikon
100 g
parmaskinka
100 g
ädelost, t ex St Agur
1 msk
0,5 dl
valnötter
  • 8

    färska fikon

  • 100 g

    parmaskinka

  • 100 g

    ädelost, t ex St Agur

  • 1 msk

    Kloka KRAV-märkt neutral rapsolja

  • 0,5 dl

    valnötter

Till servering

  • Flytande honung

  • Färsk timjan

Flytande honung
Färsk timjan

Fyllda fikon med parmaskinka, ädelost och valnötter

Här kommer en liten härlig smakbomb som passar som förrätt eller som tilltugg till drinken. Eller varför inte på glöggminglet vid juletid. Vi fyller färska fikon med parmaskinka, ädelost och valnötter. Slutligen ringlar vi lite honung över. Det kan knappast bli enklare, men oj, så gott!

Gör så här

  1. Mosa ädelosten med rapsoljan. Strimla parmaskinkan.
  2. Skär fyra snitt i varje fikon, inte helt ner till basen.
  3. Öppna upp fikonet och fördela osten. Toppa med parmaskinka och valnötter.
  4. Ringla lite flytande honung över och strö över färsk timjan.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages