Fyllda fikon med parmaskinka, ädelost och valnötter

/5

Ingredienser

8
färska fikon
100 g
parmaskinka
100 g
ädelost, t ex St Agur
1 msk
0,5 dl
valnötter
  • 8

    färska fikon

  • 100 g

    parmaskinka

  • 100 g

    ädelost, t ex St Agur

  • 1 msk

    Kloka KRAV-märkt neutral rapsolja

  • 0,5 dl

    valnötter

Till servering

  • Flytande honung

  • Färsk timjan

Flytande honung
Färsk timjan

Fyllda fikon med parmaskinka, ädelost och valnötter

Här kommer en liten härlig smakbomb som passar som förrätt eller som tilltugg till drinken. Eller varför inte på glöggminglet vid juletid. Vi fyller färska fikon med parmaskinka, ädelost och valnötter. Slutligen ringlar vi lite honung över. Det kan knappast bli enklare, men oj, så gott!

Gör så här

  1. Mosa ädelosten med rapsoljan. Strimla parmaskinkan.
  2. Skär fyra snitt i varje fikon, inte helt ner till basen.
  3. Öppna upp fikonet och fördela osten. Toppa med parmaskinka och valnötter.
  4. Ringla lite flytande honung över och strö över färsk timjan.