Tafelspitz är en omtyckt rätt i hela Österrike. Man låter oxkött koka länge tills det blir alldeles saftigt och mört. Grönsaker får koka med i den goda buljongen och serveras därefter till köttet tillsammans med äppelmos smaksatt med pepparrot.
1,5 kilo | rostbiff |
1,5 liter | vatten |
3 | morötter |
1 | palsternacka |
1 | purjolök |
1 | lök |
10 | svartpepparkorn |
1,5 tsk | salt |
1,5 kilo
rostbiff
1,5 liter
vatten
3
morötter
1
palsternacka
1
purjolök
1
lök
10
svartpepparkorn
1,5 tsk
salt
4 msk
riven pepparrot
1 tsk
vitvinsvinäger
0,5
citron, saften från
3-4
syrliga äpplen
0,5 dl
vatten
2 msk
strösocker
salt
4 msk | riven pepparrot |
1 tsk | vitvinsvinäger |
0,5 | citron, saften från |
3-4 | syrliga äpplen |
0,5 dl | vatten |
2 msk | strösocker |
salt |
Tafelspitz är en omtyckt rätt i hela Österrike. Man låter oxkött koka länge tills det blir alldeles saftigt och mört. Grönsaker får koka med i den goda buljongen och serveras därefter till köttet tillsammans med äppelmos smaksatt med pepparrot.
© 2024 Heba food & beverages