Våfflor med rapsolja

/5

Ingredienser

3,5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
4,5 dl
mjölk
1 dl
0,5 tsk
strösocker
1 nypa
salt
rapsolja att pensla järnet med
  • 3,5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 4,5 dl

    mjölk

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5 tsk

    strösocker

  • 1 nypa

    salt

  • rapsolja att pensla järnet med

Våfflor med rapsolja

Med Kloka rapsstekolja med smörsmak blir våfflorna sådär härligt frasiga och fina med smak av smör. Det är supersmidigt att använda olja i stället för smör, eftersom oljan är klar att hälla i smeten direkt. Som bonus innehåller rapsoljan nyttigt fett. Smörsmaken är helt fri från mjölk, så om du väljer havremjölk i stället för vanlig mjölk, så passar våfflorna även den som vill äta veganskt eller laktosfritt. Toppa med grädde, bär, glass eller sylt.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
  2. Tillsätt mjölken och rapsoljan. Vispa tills smeten är slät och jämn.
  3. Pensla våffeljärnet med rapsolja.
  4. Grädda våfflorna och njut!

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Kloka Rapsfalt Flicka Vit Klanning
KLOKA rapsolja produceras i Sverige av svenskodlad raps. Rapsolja är ett nyttigt omättat fett som vi kan äta mer av. Den varmpressade rapsoljan är…