3 skäl att välja rapsolja

Dela med dig:

KLOKA rapsolja produceras i Sverige av svenskodlad raps. Rapsolja är ett nyttigt omättat fett som vi kan äta mer av. Den varmpressade rapsoljan är neutral i smaken och passar extra bra till matlagning och bakning. Här är tre skäl till varför du ska välja den svenska rapsoljan från de härligt gula fälten!


1. Hälsan

Kroppen behöver fett, men det ska helst vara omättat. Rapsolja har av naturen en hälsosam balans mellan de viktigaste fetterna. I rapsolja finns både omega-6 och det särskilt nyttiga omega-3-fettet som kroppen inte kan bilda själv. Rapsolja är fritt från kolesterol och transfetter. Rapsolja har även lägst innehåll mättat fett av alla matoljor. Forskning visar tydligt att risken för hjärt- och kärlsjukdom minskar när en del av det mättade fettet i till exempel smör byts ut mot omättat fett från till exempel rapsolja. Rapsolja innehåller över 90 procent hälsosamt, omättat fett, vilket är mer än andra vanliga matoljor som olivolja, solrosolja och palmolja, enligt Livsmedelsverket.


2. Miljön

KLOKA rapsolja kommer från svenska odlingar. Det innebär att varken råvaran eller den färdiga rapsoljan behöver transporteras så långt. Rapsodling kräver mindre växtskyddsmedel än när man odlar oliver eller oljepalmer. I vårt kallare klimat blir det dessutom mindre angrepp av skadedjur och sjukdomar. Bin och humlor älskar rapsen och därför gynnas de pollinerande insekterna av rapsodling. I den KRAV-märkta rapsoljan har inga kemiska medel används alls, så miljön blir helt giftfri. Rapsoljan renas dessutom noga i den KRAV-märkta processen.


3. Maten

KLOKA rapsolja varmpressas för att få en neutral smak till skillnad från kallpressad rapsolja, som är mer nötig i smaken. En neutral rapsolja passar därför bra till både dressingar och bakning samt matlagning och stekning. KLOKA rapsstekolja är speciellt framtagen för att inte det inte ska stänka när man steker. Bäst stekresultat och smak får man om man steker i måttligt hög temperatur. KLOKA rapsstekolja finns även med smörsmak. Det är ett tillsatt vegetabiliskt arom som gör att även mjölk- och laktosintoleranta personer kan njuta av smörsmak i maten och ändå välja den nyttiga rapsoljan.

RECEPT MED KLOKA SVENSK RAPSOLJA


KALL BÉARNAISESÅS

Kall béarnaisesås är lätt att göra själv. Blanda en äggula med Kloka rapsolja och smaksätt med dragon. Lite vinäger och salt och peppar balanserar smaken.

> Till receptet


MAJONNÄS

Här är ett bra grundrecept på majonnäs som kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar. Testa dig fram med vitlök, chili, curry eller örtkryddor.

> Till receptet


PERFEKT KLYFTPOTATIS

Med Kloka svensk rapsstekolja blir potatisklyftorna härligt mjuka inuti och läckert krispiga utanpå.

> Till receptet


SOCKERKAKA

Kloka rapsstekolja med smörsmak är bra för den som inte kan eller vill äta vanligt smör men ändå vill ha den goda smaken.

> Till receptet

Relaterat

Kloka Baka Webb
Välj den nyttiga rapsoljan nästa gång du bakar. Du kan ha rapsolja i brödet och bullarna, i de flesta mjuka kakor och i pajdegar….
Kloka Rapsstekolja Stekskola Webb
Lär dig steka med den nyttiga svenska rapsstekoljan från KLOKA. Med rapsstekolja stänker det mindre och du får en fin stekyta. KLOKA svensk rapsstekolja…
Bakning Brownies Jul Jordgubbe Tomte
Baka till jul med Kloka svensk rapsolja Vad är väl en jul utan luftiga saffransbullar, gott bröd och läckra julkakor! Med Kloka rapsolja bakar…
Grillparty Grill Mat Vanner Tradgard
Grilla med KLOKA rapsolja! Äntligen har det blivit dags att flytta ut matlagningen och lägga något gott på grillen. Vad du lägger på grillen…

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…