KLOKA RAPSOLJA

Rapsolja från Sverige

KLOKA rapsoljor produceras i Sverige exklusivt för HEBA Food & Beverages AB.

DET GODASTE FRÅN VÄXTRIKET

Rapsolja är den moderna oljan från växtriket med högt innehåll av omättat fett och är rik på omega 3-fettsyror. Rapsoljan har av naturen en hälsosam balans mellan de viktigaste fetterna.

Från Sverige-märket används på råvaror, livsmedel och växter som är producerade i Sverige.

Matfett med Nyckelhålet innehåller mer av nyttigt, omättat fett och mindre av onyttigt, mättat fett.

Rapsolja innehåller över 90 procent hälsosamt, omättat fett, vilket är mer än andra vanliga matoljor.

RAPSSTEKOLJA

KLOKA Rapsstekolja är en varmpressad olja med unika stekegenskaper som gör att den stänker mindre och ger en fin stekyta. Finns både naturell och med smörsmak. Bra också till dressingar, grilloljor, såser och bakning.


KLOKA STEKSKOLA

Lär dig steka med den nyttiga svenska rapsstekoljan från KLOKA. Med rapsstekolja stänker det mindre och du får en fin stekyta.


RAPSOLJA NEUTRAL

KLOKA neutral rapsolja är en varmpressad olja utan smak som förhöjer smaken av övriga ingredienser. Lämpar sig för marinader, dressingar, majonnäs och bakning. Rapsen till den KRAV-märkta neutrala rapsoljan har valts ut från de bästa ekologiska odlingarna i Sverige.


BAKA MED KLOKA

Välj den nyttiga rapsoljan nästa gång du bakar bröd, bullar, mjuka kakor eller paj. Här är våra allra bästa baktips med rapsolja.

SÅS, MARINAD OCH DRESSING

Kall béarnaisesås, aioli eller majonnäs. Grillolja till köttet eller en smaksatt vitlöks- eller citronolja till salladen eller att ringla över pastan.


RAPSOLJA KALLPRESSAD

KLOKA ekologisk och KRAV-märkt kallpressad rapsolja är god i sallader, marinader och som smaksättare. Rapsen har valts ut från de bästa ekologiska odlingarna i södra Sverige. Rapskornen har varsamt pressats för att behålla sin friska, blommiga och nötiga smak. En smakrik olja passar bra till såser, röror, marinader och att ringla över salladen eller pizzan. Passar lika bra till varm som kall matlagning.

Hälsosamt val

Rapsolja innehåller över 90 procent hälsosamt, omättat fett, vilket är mer än andra vanliga matoljor. Rapsolja är fritt från kolesterol och transfetter.

Mer om Kloka

Rapsstekolja som inte stänker
Slipp stänk och kladd vid spisen med den omtyckta rapsstekoljan från KLOKA. Rapsstekoljan har unika stekegenskaper som gör att den stänker mindre och ger en fin stekyta. Finns både naturell och med smörsmak. Bra också till dressingar, grilloljor, såser och bakning.

Neutral rapsolja som förhöjer andra smaker
KLOKA neutral rapsolja är en varmpressad olja utan smak som förhöjer smaken av övriga ingredienser. Lämpar sig för marinader, dressingar och bakning. Rapsen till den KRAV-märkta neutrala rapsoljan har valts ut från de bästa ekologiska odlingarna i Sverige.

Kallpressad rapsolja med mycket smak
KLOKA ekologisk och KRAV-märkt kallpressad rapsolja är god i sallader, marinader och som smaksättare. En smakrik olja passar bra till såser, röror, marinader och att ringla över salladen eller pizzan. Passar lika bra till varm som kall matlagning.

Svensk produktion

KLOKA rapsoljor produceras i Sverige för Heba Food & Beverages AB. Rapsen väljs ut från de bästa odlingarna i Sverige. I mitten av maj blommar rapsfälten härligt gula. I augusti är det dags för tröskning. Sedan får fröna torka och allt ogräs rensas bort. Därefter pressas fröna till nyttig, svensk rapsolja.

Populära produkter från KLOKA RAPSOLJA