Kloka

Rapsolja från Sverige

KLOKA rapsoljor produceras i Sverige exklusivt för HEBA Food & Beverages AB.

Hälsosamt val

Rapsolja innehåller över 90 procent hälsosamt, omättat fett, vilket är mer än andra vanliga matoljor. Rapsolja har av naturen en hälsosam balans mellan de viktigaste fetterna. I rapsolja finns både omega-6 och det särskilt nyttiga omega-3-fettet som kroppen inte kan bilda själv. Rapsolja är fritt från kolesterol och transfetter.

Mer om Kloka

KLOKA rapsolja finns både som renad olja med neutral, ren smak. Av denna sort gör vi vår populära rapsstekolja. Den finns i två smaker: naturell och med smörsmak. KLOKA rapsstekolja är speciellt framtagen för att stänka mindre när man steker och ge en fin stekyta. KLOKA rapsstekolja med smörsmak är en bra ersättare för smör och passar därför särskilt bra för veganer och vegetarianer. Det finns också en KRAV-märkt neutral olja som lämpar sig bra till marinader, dressingar och bakning. I sortimentet finns även en smakrik kallpressad rapsolja. Den har frisk, blommig och nötig smak. Med sin vackert gyllengula färg passar den extra bra till såser eller att ringla över salladen eller pizzan.

Svensk produktion

KLOKA rapsoljor produceras i Sverige för Heba Food & Beverages AB. Rapsen väljs ut från de bästa odlingarna i Sverige. I mitten av maj blommar rapsfälten härligt gula. I augusti är det dags för tröskning. Sedan får fröna torka och allt ogräs rensas bort. Därefter pressas fröna till nyttig, svensk rapsolja.

Populära produkter från Kloka