Stek med KLOKA rapsstekolja

Dela med dig:

Lär dig steka med den nyttiga svenska rapsstekoljan från KLOKA. Med rapsstekolja stänker det mindre och du får en fin stekyta.

KLOKA svensk rapsstekolja är framtagen för att inte stänka när man steker och ger samtidig en fin stekyta. Rapsstekoljan finns i två smaker, naturell och med smörsmak. Smörsmaken är perfekt för den som inte tål eller vill äta mjölkprodukter men ändå vill ha smaken av smör.

Nu finns även KLOKA svensk rapsstekolja naturell på praktisk 1-liters plastflaska.

> Läs mer här

KLOKA stekskola

Så här steker du med KLOKA rapsstekolja för ett perfekt stekresultat. När du steker med stekolja stänker det mindre även om du använder kalla eller fuktiga livsmedel.


STEKA KÖTT

  1. Ta fram köttet från kylen så det får rumstemperatur.
  2. Torka av det så blir sekytan fin.
  3. Hetta upp rapsstekoljan. Testa geom att droppa ner lite vatten, om dropparna studsar är oljan tillräckligt varm.
  4. Fyll max 2/3 av stekpannan, annars sjunker temperaturen och stekytan blir inte lika fin.
  5. Låt köttet ligga i den varma oljan tills du ser att det vätskar sig lite på ovansidan. Då är det dags att vända och sänka värmen till medium.
  6. Ös köttet med stekoljan under tillagningen.

TEMPERATUR / KÖTT

Rare (blodigt): 55°C nöt, lamm, ca 1 minut per sida.
Medium rare: 58-60°C nöt, lamm, ca 2,5 minuter per sida.
Medium: 60-65°C nöt, lamm, 2-3 minuter per sida.
Well done: 70°C nöt, lamm, fläskkött, kyckling utan ben, färs, ca 3-4 minuter per sida.
Kyckling med ben: 82°c, ca 6-7 minuter per sida (eller i ugn)


STEKA FISK

  1. Använd rikligt med rapsstekolja. Låt oljan bli riktigt varm först.
  2. Stek alltid med skinnet neråt först på stark värme så blir skinnet krispigt med fin färg.
  3. Stektider: Tunna filéer: 1-2 minuter per sida. Tjocka filéer, ryggbitar: 3-5 minuter per sida.

STEKA GRÖNSAKER

  1. Häll rapsstekolja i stekpannan och låt den bli varm.
  2. Tillsätt de ansade och skivade eller hackade grönsakerna. Rör runt ofta så de inte bränns.

    TIPS! Svamp och potatis som innehåller mycket vatten steks i rapsstekolja på hög temperatur för att få en fin stekyta. Då börjar inte vätskan koka i stekpannan. Lök, paprika och bönor steks på lägre temperaturer så bränns de inte.

Läs mer: Tre skäl att välja KLOKA svensk rapsolja

Relaterat

Kloka Rapsfalt Flicka Vit Klanning
KLOKA rapsolja produceras i Sverige av svenskodlad raps. Rapsolja är ett nyttigt omättat fett som vi kan äta mer av. Den varmpressade rapsoljan är…

Relaterat

Caramelized,Onion,Burger,With,Avocado,Sauce,Cut,In,Half,,With
Hamburgaren blir extra god med karamelliserad lök. Löken blir perfekt när du steker den sakta i rapsstekolja med smörsmak. Tillsammans med det saftiga köttet…
Huvudratt Lax Laxfile Blomkal Pure Blomkalsmos
Fräsch stekt lax möter fluffigt och lent blomkålsmos. Vi smaksätter hela härligheten med lime. Blomkålsmos är en underskattad delikatess som passar till kött och…
Huvudratt Kyckling Sparris Hollandaise
Färska örter och citron sätter smak på de här saftiga kycklingfiléerna. Vi serverar med ångad sparris och en ljuvlig hollandaise. Många drar sig för…
Roasted,Potatoes.,Baked,Potato,Wedges,With,Rosemary,And,Olive,Oil.
Ugnsbakad klyftpotatis passar till det mesta, allt från grillat kött till ugnsbakad lax. Med svensk rapsstekolja från Kloka blir potatisklyftorna härligt mjuka inuti och…

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…